Πέμπτη 9 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στην Αθήνα ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Στην Αθήνα καταφτάνει σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, θέλοντας να δείξει -κατά δήλωσή του - «τη γερμανική αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό», στην πραγματικότητα να διασφαλίσει την προώθηση των συμφερόντων των γερμανικών μονοπωλίων και να παρέχει πολιτική στήριξη στις αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη και το ντόπιο κεφάλαιο.

«Οι Ελληνες διανύουν μια δύσκολη περίοδο. Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου έχει αναλάβει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Μέσα σε λίγα χρόνια πρέπει ν' αναπληρωθούν ελλείψεις δεκαετιών», δήλωσε σχετικά ο Γερμανός ΥΠΕΞ ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ενώ κατέστησε σαφές ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων πρέπει να συνεχιστεί και ότι δεν προβλέπεται να τεθεί ένα τέλος σύντομα. «Η πρόοδος σε αυτήν την πορεία εκσυγχρονισμού σε γρήγορη κίνηση είναι τεράστια, αλλά ομοίως και οι συνδεόμενες με αυτήν την πορεία κοινωνικές δυσκολίες. Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος που πρέπει να διανυθεί».

Στην επίσκεψή του στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του Ευ. Βενιζέλο, ενώ δεν αποκλείεται και συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ