Πέμπτη 9 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
Ανούσιες λογομαχίες, ενώ αμφότεροι προσκυνούν τους «θεσμούς» της ΕΕ

Νέα αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με αφορμή την απουσία Τσίπρα από τη φιέστα για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ

Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που προσκυνούν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για τους λαούς, καλύτερη όχι
Η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, που προσκυνούν τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει για τους λαούς, καλύτερη όχι
Νέο κύκλο ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης άνοιξε η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην παραστεί ο πρόεδρός του στην εκδήλωση - φιέστα χτες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για την επίσημη έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ. Αφού εξαπέλυσαν αλληλοκατηγορίες περί απαράδεκτης ασέβειας στους ευρωενωσιακούς θεσμούς -αυτούς που θέλει να υπηρετήσει ο Τσίπρας και από τη θέση του προέδρου της Κομισιόν εξ ου και βάζει υποψηφιότητα- στην πράξη, τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, ορκίζονται πίστη στη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, ότι δήθεν μπορεί να αναζητηθούν εκεί λύσεις σε όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

Σχολιάζοντας την απόφαση Τσίπρα να μην παραστεί στο Μέγαρο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου μίλησε για «συμπλέγματα», το δε ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση καταγγέλλοντάς τον για «βαθιά περιφρόνηση» προς τους «θεσμούς» της ΕΕ.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά τους, επιχειρούσαν να παρουσιάσουν την απουσία Τσίπρα ως «πολιτική απόφαση» και αντίδραση, διαχέοντας ότι τάχα η «ατζέντα της ελληνικής προεδρίας δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της περιόδου που διέρχεται η χώρα και η ΕΕ».

Χαρακτηριστικά, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύεται την Προεδρία «για να θέσει το μείζον θέμα της καταστροφικής για την Ελλάδα πολιτικής της ΕΕ». Ο βουλευτής του Δ. Στρατούλης, μιλώντας στο «Mega», επίσης, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα «δεν θέλει να αξιοποιήσει την ελληνική προεδρία για τα συμφέροντα της χώρας, όπως άλλωστε δεν εκμεταλλεύτηκε και την έλευση της Επιτροπής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που ασκεί έλεγχο για τα πεπραγμένα της τρόικας για τα αποτελέσματα του Μνημονίου στην Ελλάδα και άλλες χώρες».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής, που, μιλώντας στον «9,84», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί την Προεδρία «για να μπορέσει να αξιοποιήσει τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες (...) η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα θέματα της προεδρίας με επικοινωνιακή πολιτική». Επιπλέον, ούτε λίγο - ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δε σέβεται τους ευρωενωσιακούς θεσμούς, λέγοντας ότι «η ακύρωση της παρουσίας του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου εδώ είναι ένα κακό δείγμα -γιατί αυτή είναι η υπόθεση, παρέμβαση του κ. Σαμαρά- του τι προεδρία θέλει να ασκήσει, από την άποψη, πώς σέβεται η ελληνική προεδρία τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην προκειμένη, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Οι ίδιες αναφορές από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαιναν χαρακτηριστικά ότι το επόμενο διάστημα σκοπεύει να αναδείξει την «άλλη ατζέντα» της Ελλάδας και της ΕΕ (για ανεργία, ανάπτυξη, δημοκρατία κ.λπ.), αποπροσανατολίζοντας το λαό ότι μπορούν να αναζητηθούν λύσεις στα διογκούμενα προβλήματά του, στο πλαίσιο του ευρωμονόδρομου, σε σύμπλευση με τα μονοπώλια, μέσα από μια αλλαγή συσχετισμών στους «ευρωπαϊκούς θεσμούς». Σε αυτήν την επιχείρηση αποπροσανατολισμού, έρχεται και «κουμπώνει» και η υποψηφιότητα Τσίπρα για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ