Τρίτη 14 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ
Πανελλαδική σύσκεψη των «μπλόκων» την Κυριακή

Σε κινητοποίηση στην Πάτρα καλεί σήμερα η Γραμματεία Αχαΐας της ΠΑΣΥ

Η οργάνωση και ο συντονισμός της πανελλαδικής κινητοποίησης αγροτών και κτηνοτρόφων, που αναμένεται να ξεκινήσει τέλος Γενάρη - αρχές Φλεβάρη, θα συζητηθεί στην πανελλαδική σύσκεψη των επιτροπών αγώνα των μπλόκων, που θα γίνει την Κυριακή 19 Γενάρη, στη Λάρισα.

Συσκέψεις για την προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης οργανώνουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού. Σήμερα, Τρίτη, στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη πραγματοποιείται στο Δαμάσι και μεθαύριο, Πέμπτη, 16 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στα Φάρσαλα (αίθουσα του ΤΟΕΒ).

Οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν, κυριολεκτικά, για την επιβίωσή τους, καθώς οι αποφάσεις και τα μέτρα που παίρνονται εναντίον τους - φόροι για το εισόδημα, τα σπίτια, τα οικόπεδα και τα χωράφια, παρακρατήσεις επιδοτήσεων, δικαστικές διώξεις και κατασχέσεις για χρέη, χαράτσια για τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τον ΕΟΠΥΥ, τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του αγροτικού πετρελαίου και του αγροτικού ρεύματος, μεγάλες μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων κ.ά. - σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων, τους οδηγούν, με γοργό ρυθμό, στο ξεκλήρισμα.

Εξάλλου, η Γραμματεία Αχαΐας της ΠΑΣΥ καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους της Αχαΐας, τους αγροτικούς συλλόγους, να συμμετάσχουν, σήμερα, με τα μηχανήματά τους στην κινητοποίηση που οργανώνει στις 10 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Πάτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ