Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Οργιο αυθαιρεσίας στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα και των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από σχολάρχες και κυβέρνηση φέρνει για συζήτηση στη Βουλή το ΚΚΕ, με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικού από το Κολέγιο Αθηνών. Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γ. Γκιόκας, Λ. Κανέλλη και Χρ. Κατσώτης καλούν τον υπουργό Παιδείας να αποσύρει την εγκύκλιο Φ.18/93893/Δ5/12-7-2013 που ανατρέπει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση και ανοίγει το δρόμο στη συνέχεια για τη γενικευμένη διαφοροποίηση του ενιαίου αναλυτικού προγράμματος σε αυτή. Επίσης, τον καλούν να πάρει μέτρα για να μη γίνει δεκτή η απόλυση της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα, όντας καταχρηστική, και να επιστρέψει στην εργασία της.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ τονίζουν, ανάμεσα σε άλλα, τα εξής: «Οι σχολάρχες απολύουν κατά βούληση εκπαιδευτικούς, παραβιάζοντας και αγνοώντας επιδεικτικά ακόμα και το υπάρχον καθεστώς του όποιου ελέγχου υπάρχει μέσα από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαίδευσης.

Ενα από τα τελευταία παραδείγματα είναι και η περίπτωση της απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από την εργοδοσία του Κολεγίου Αθηνών. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, υπάρχουν καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και δημοσιεύματα στον Τύπο.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΟΙΕΛΕ, το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) επικύρωσε την απόλυση, με το επιχείρημα ότι "δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να επιβεβαιώνει ότι η απόλυση είναι καταχρηστική", αρνoύμενο να εξετάσει και αυτήν την εισήγηση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε να εξεταστεί η καταχρηστικότητα της καταγγελίας της σύμβασης. Η συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ πραγματοποιήθηκε παράτυπα χωρίς την παρουσία των αιρετών εκπροσώπων της ΟΙΕΛΕ, που, όπως καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ, αποβλήθηκαν.

Και η συγκεκριμένη περίπτωση είναι αποκαλυπτική για τον τρόπο που λειτουργεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να διευκολύνει τα εργοδοτικά συμφέροντα στο χώρο και είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα δώσει "αέρα στα πανιά" των σχολαρχών, για να συνεχίσουν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους του κλάδου, να επιτίθενται στα δικαιώματά τους, να κλιμακώσουν τις απολύσεις.

Συνακόλουθο των παραπάνω γεγονότων έρχεται η απομάκρυνση της Διευθύντριας της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ από τη θέση της (μετακινήθηκε αιφνιδιαστικά στη Διεύθυνση Εφαρμογής Προγραμμάτων Σχολών Εκπαίδευσης Διδακτικού Προσωπικού) και προκαλεί ερωτηματικά. Αφού η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε αμέσως μετά την εισήγησή της να εξετάσει το ΚΥΣΔΕ την καταχρηστικότητα της καταγγελίας της σύμβασης της Ευφροσύνης Μπουλούτα», καταλήγουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα συνέδεαν την απόλυσή της με περιστατικό που συνέβη στο Κολέγιο Αθηνών, όταν η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει σε γραπτή εξέταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ