Σάββατο 18 Γενάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου στις 21, 22 και 23 Γενάρη

Το βλέμμα σπουδαστών και φοιτητών είναι στραμμένο στις πρώτες εκλογές του Σπουδαστικού Συλλόγου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, που θα γίνουν στις 21, 22 και 23 Γενάρη. Ενας σύλλογος που αποτελεί πρακτικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αναζωπυρωθεί το φοιτητικό/σπουδαστικό κίνημα και να αποκαταστήσει τον πραγματικό του, διεκδικητικό ρόλο, μακριά από εκφυλιστικά φαινόμενα.

Ηδη, συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ίδρυση του Σπουδαστικού Συλλόγου Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας, ο οποίος εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο τον περασμένο Ιούλη. Εκατοντάδες σπουδαστές είχαν πολύτιμη συμβολή στη συγκρότηση του Συλλόγου, ο οποίος μετράει τουλάχιστον 200 ιδρυτικά μέλη. Σε όλο αυτό το διάστημα έγιναν πρωτόγνωρα βήματα στη συμμετοχή των σπουδαστών σε ζωντανές διαδικασίες, ανέλαβαν πρωτοβουλίες και ευθύνες, μια διαδικασία που με ευθύνη των κυβερνητικών παρατάξεων έχει καταντήσει να είναι ξένη ως και εχθρική προς τους σπουδαστές στους περισσότερους συλλόγους. Κόντρα στα μαθήματα λαμογιάς και ρουσφετιού που έδιναν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, τον τελευταίο χρόνο μέσα από τον καινούργιο Σύλλογο εκατοντάδες σπουδαστές διαπαιδαγωγήθηκαν με τις αξίες της συλλογικότητας, του αγώνα, της αλληλεγγύης, της εντιμότητας και της αξιοπρέπειας.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία ο Σύλλογος Νοσηλευτικής βάζει τις βάσεις για να βγουν απόφοιτοι, αυριανοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που θα συμπαραστέκονται ενεργά στην πάλη του λαού για δημόσια και δωρεάν Υγεία, θα υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για ιδιωτικοποιήσεις, χαράτσια κ.τ.λ. Και οι σπουδαστές Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Αθήνας έχουν μπροστά τους πολλά ανοιχτά θέματα, που αφορούν τις σπουδές τους και τις συνθήκες τις οποίες έχουν να αντιμετωπίσουν. Προτεραιότητα για το Σύλλογο είναι η συστηματική και στενή επαφή με τα αντίστοιχα συνδικαλιστικά όργανα στα νοσοκομεία και η συμμετοχή και δημιουργία κοινών πρωτοβουλιών.

«Γι' αυτούς τους λόγους ΠΑΣΠ και ΔΑΠ βγάζουν σπυριά που τους έχουμε απέναντί μας. Γι' αυτό κατάντησαν το Σύλλογο της ΣΕΥΠ... "φάντασμα". Αφού αυτοί είναι με τους επιχειρηματίες και θέλουν να κερδίζει το κεφάλαιο, θα μας έχουν απέναντί τους. Βλέπουν τις ανάγκες μας σαν κέρδος, εμείς ως διεκδίκηση», είπε μεταξύ άλλων η Αντα Τερβόλη, πρόεδρος του απερχόμενου ΔΣ του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, καλώντας «όλους τους συναδέλφους να γίνουν μέλη. Είναι η πρώτη φορά που μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα μακριά από γλειψίματα, εκβιασμούς, ρουσφέτια», σημείωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου στις 21, 22 και 23 Γενάρη (2014-01-18 00:00:00.0)
Ψήφος και οργάνωση του κινήματος στη γραμμή της σύγκρουσης (2011-05-14 00:00:00.0)
«Εργοστάσια ρουσφετιών» σε σχολές (2007-04-24 00:00:00.0)
Ρουσφέτια αντί ψήφου (2007-04-24 00:00:00.0)
Διδάσκοντας την εξαγορά... (2006-10-07 00:00:00.0)
Αποφασιστικά για την ενίσχυση της Πανσπουδαστικής (2005-04-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ