Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Γκρεμίστηκε σιλό στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Νέο ατύχημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, όταν στην ηλεκτροκάμινο «ΗΚ 5» κατέρρευσε ένα από τα σιλό τροφοδοσίας και έπεσε μέσα στο θόλο, στο ρευστό μέταλλο. Το ατύχημα έγινε λίγα λεπτά πριν μπουν στο χώρο οι εργαζόμενοι και από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Το περιστατικό καταγγέλλει το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας. Οπως σημειώνει, «η συνειδητή απαξίωση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, παράλληλα με την έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο του εργοστασίου, καθιστά καθημερινό εφιάλτη των εργαζομένων το κίνδυνο ατυχήματος».

Καλεί τους εργαζόμενους «να διεκδικήσουν μαζί με το ταξικό τους σωματείο την εξασφάλιση των σύγχρονων ασφαλών συνθηκών εργασίας. Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που συνθλίβει τη ζωή της εργατικής τάξης.

Δεν υπάρχει καλή και κακή ιδιωτικοποίηση, όπως δεν υπάρχει υγιής και μη επιχειρηματίας. Το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της περνά μέσα από την κοινωνικοποίηση της επιχείρησης και τη μετατροπή της σε πυλώνα ανάπτυξης προς όφελος του λαού και του τόπου. Αυτή είναι η μόνη εξέλιξη που υπηρετεί το λαό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ