Παρασκευή 24 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»
Πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι στην Πετρούπολη

Πληρώθηκαν για το μήνα Δεκέμβρη, ύστερα από τις παρεμβάσεις του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, οι εργαζόμενοι που απασχολούνται μέσω των προγραμμάτων «κοινωφελούς εργασίας» στο Δήμο Πετρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι υπεύθυνος για την καταβολή των μισθών είναι ο ΟΑΕΔ, ο οποίος δεν είχε πληρώσει ούτε ένα ευρώ, ενώ είχαν περάσει πάνω από 40 μέρες απ' όταν έπιασαν δουλειά οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι.

Αλλά και η πληρωμή τους χτες αποκάλυψε τον βαθιά αντεργατικό χαρακτήρα αυτών των προγραμμάτων. Ο ΟΑΕΔ τους κατέβαλε για το Δεκέμβρη από 350 έως 355 ευρώ, αντί για 490 που είναι ο προβλεπόμενος «μισθός»! Κι αυτό επειδή στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται η πληρωμή των αργιών!

Στην κατεύθυνση να οργανωθεί και να συντονιστεί η πάλη των εργαζομένων στα «πεντάμηνα», η Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στο Νότιο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής έκανε σύσκεψη, όπου αποφασίστηκαν μια σειρά παρεμβάσεις στην Περιφέρεια, τον ΟΑΕΔ και αλλού (δουλεύουν από την 1η Δεκέμβρη και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί). Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συζήτηση, έκαναν παρέμβαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Για τους εργαζόμενους σ' αυτά τα προγράμματα, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 28/1, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Επίσης: Το Σάββατο 25/1, για τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης (12 μ., αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων, Αγίας Φιλοθέης 5β, πίσω από τη Μητρόπολη). Τη Δευτέρα 27/1, για τους σχολικούς φύλακες (6 μ.μ., αίθουσα Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ