Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση σήμερα για τους απεργούς της «Coca - Cola»

Στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Δυναμώνει το κύμα αλληλεγγύης

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου πραγματοποιείται η συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της «Coca - Cola», που οργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, μπήκαν στον 5ο μήνα απεργίας. Σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση καλεί το Σωματείο Τηλεπικοινωνιών Πληροφορικής Θεσσαλονίκης και μια σειρά άλλα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική που πετάει στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους, μεταφέροντας το εργοστάσιό της στη Βουλγαρία, όπως δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που βρήκαν εκεί φθηνότερους εργάτες. «Η "Coca - Cola" δεν πάσχει από κέρδη. Σπέρνει ανεργία και δυστυχία για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη», σημειώνει.

Τονίζει ακόμα ότι ο ηρωικός αγώνας των εργαζομένων στην «Coca - Cola», πρέπει να γίνει παράδειγμα, να κινητοποιήσει όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους νέους, γιατί είναι μάχη ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο, που στηρίζεται από τις κυβερνήσεις με κάθε τρόπο και θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις σε πολλούς κλάδους.

Αλληλεγγύη στους απεργούς της «Coca - Cola» εκφράζει το κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού Ν. Αττικής. Επίσης, η Ομοσπονδία Εφοριακών της Γαλλίας (CGT - Finances Publiques), που σημειώνει σε μήνυμά της ότι «στη Γαλλία 8,4 εκατομμύρια ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ την ίδια στιγμή η περιουσία των 500 πλουσιότερων οικογενειών της χώρας αυξήθηκε κατά 73 δισεκατομμύρια μεταξύ 2009 - 2012».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ