Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν για τις απολύσεις στον «Παπουτσάνη»

Συγκέντρωση σήμερα στις 6 π.μ. στο εργοστάσιο της Ριτσώνας

Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 6 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου «Παπουτσάνης», στη Ριτσώνα, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ελαιουργοσαπωνοποιίας. Η απόφαση της Πανελλαδικής Ενωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων για απεργία πάρθηκε μετά από Γενικές Συνελεύσεις στα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου (ΕΛΑΪΣ, ΛΕΒΕΡ, ΜΙΝΕΡΒΑ) και στον «Παπουτσάνη».

Οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται ενάντια στις απολύσεις στον «Παπουτσάνη», καθώς η εταιρεία απέλυσε 6 εργαζομένους στις 20 Δεκέμβρη, ενώ είχε προαναγγείλει άλλες δύο απολύσεις για το Γενάρη. Οπως καταγγέλλουν, η εργοδοσία επικαλείται ως πρόσχημα τη «διάσωση» της επιχείρησης για να δικαιολογήσει τις απολύσεις, όμως ο πραγματικός στόχος της είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να καταργήσει τις κατακτήσεις τους και να χτυπήσει το Σωματείο, για να μπορεί με λυμένα τα χέρια της να εφαρμόσει τους αντεργατικούς νόμους.

«Η επίθεση στους εργαζόμενους του "Παπουτσάνη", είναι επίθεση συνολικά στους εργαζόμενους του κλάδου και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν οι απειλές της εργοδοσίας, ούτε φυσικά και οι δυνάμεις καταστολής που, με εντολή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, επιτέθηκαν στις 24/12/2013 στους απεργούς, κάνοντας μάλιστα 8 συλλήψεις», σημειώνει η Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπωνοποιείων και καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου και τα Σωματεία της περιοχής, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ