Τρίτη 28 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Η ΟΓΕ καταγγέλλει το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΓΕ. Σημειώνει μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) όχι μόνο δεν πρόκειται να λύσει προβλήματα στην παροχή πρόληψης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα λαϊκά στρώματα και ιδιαίτερα στις γυναίκες, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά αντίθετα θα την επιδεινώσει.

Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή - όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο - υπηρεσιών υγείας από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και συμβαλλόμενους γιατρούς, η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των κρατικών δαπανών για το δημόσιο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας - Ασφάλισης και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη αύξηση των πληρωμών από τους ασθενείς θα οδηγήσει:

  • Στην ενίσχυση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα, στην παραπέρα εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και στη συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών που υπήρχαν έως σήμερα.
  • Στη μείωση των κρατικών υποδομών. Οι συγχωνεύσεις μονάδων στην ΠΦΥ στο όνομα του εξορθολογισμού οδήγησαν και θα οδηγήσουν στη μεγαλύτερη μείωση των υποδομών του δημόσιου τομέα.
  • Στη μείωση του προσωπικού στο χώρο της Υγείας. Η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα του προσωπικού οδηγεί σε μαζικές απολύσεις.

Οι γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και μέσα από το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, την ΟΓΕ, έχουμε χρέος να παλέψουμε να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ