Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΜΠΑΜΑ
Εν αναμονή κινήσεων εξωραϊσμού της βαρβαρότητας

OYAΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η υποτιθέμενη καταπολέμηση των μισθολογικών ανισοτήτων ακόμη και με προεδρική εκτελεστική εντολή, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα Υγείας (που στην ουσία είναι ενίσχυση των μονοπωλίων του χώρου), οι αλλαγές στο μεταναστευτικό αλλά και πολιτικές υπέρ της μεσαίας τάξης, διαρρεόταν πως θα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της ομιλίας του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για την «Κατάσταση του Εθνους», που είχε προγραμματιστεί για σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες Ελλάδας.

Πηγές του Λευκού Οίκου, τις οποίες επικαλούνταν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία σταχυολογώντας πληροφορίες για το περιεχόμενο της ομιλίας, εκτιμούσαν ως ένα από τα πιο σημαντικά σημεία την πρόθεσή του να προχωρήσει με εκτελεστική εντολή στην αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου στα 10,10 δολάρια από 7,25 δολάρια για όλους τους εργαζόμενους στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Επιπλέον, ο Ομπάμα αναμένεται να ανακοινώσει παρόμοιες εκτελεστικές διαταγές για θέματα όπως οι συντάξεις και η επανεκπαίδευση εργαζομένων. Αναμένεται ακόμη να επαναλάβει την έκκλησή του στο Κογκρέσο ώστε να επικυρωθεί το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, το οποίο μπλοκάρουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Οι κινήσεις Ομπάμα, για τη διαχείριση της κρίσης ή της αναιμικής ανάπτυξης που προβλέπεται, μπορεί να δώσουν κάποια ψίχουλα, αλλά κυρίως είναι ανάσα για νέα καπιταλιστική κερδοφορία στο έδαφος των διαλυμένων εργατικών - λαϊκών δυνάμεων. Με την υποτίθεται φιλολαϊκή διαχείριση Ομπάμα η φτώχεια και η ανέχεια «θερίζουν», πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι είναι ανασφάλιστοι και επιβιώνουν από τα συσσίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ