Τετάρτη 29 Γενάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πιθανή μεταφορά της έδρας της «Fiat-Chrysler» στη Βρετανία

ΛΟΝΔΙΝΟ-ΡΩΜΗ.--

Το ελκυστικότερο βρετανικό φορολογικό καθεστώς για τα μεγάλα μονοπώλια δεν αποκλείεται σύντομα να προκαλέσει μεταφορά της έδρας της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «FIAT» (πλέον Ομιλος «Fiat-Chrysler») στη Γηραιά Αλβιόνα, για πρώτη φορά μετά από 115 χρόνια παρουσίας στην Ιταλία.

Η «FIAT», που απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της αυτοκινητοβιομηχανίας «Κράισλερ» (»Chrysler») παίρνοντας στις 21/1/2014 και το υπόλοιπο 41,5% έναντι 4,35 δισ. δολαρίων, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία εξαγοράς που είχε ξεκινήσει το 2009, καθίσταται πλέον η έβδομη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως διαθέτοντας εργοστάσια και θυγατρικές εταιρείες σε 40 χώρες.

Ο επικεφαλής του Ομίλου, Σέρτζιο Μαρκιόνε, προϊδέασε με πρόσφατες δηλώσεις του για μεταφορά της έδρας, αναγγέλλοντας την πρόθεσή του για εισαγωγή της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αφήνοντας το Χρηματιστήριο του Μιλάνο ως δευτερεύον χρηματιστήριο για τον νέο Ομιλο «Fiat-Chrysler», που προκύπτει μετά από την απόκτηση της (έως πρότινος τρίτης μεγαλύτερης αμερικανικής) αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις για τα νέα επενδυτικά σχέδια και τις επόμενες κινήσεις του νέου Ομίλου «Fiat-Chrysler» πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ