Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Στο δρόμο 110 εργαζόμενοι

Κλείνει το εργοστάσιο στην Αθήνα λόγω απαλλοτρίωσης

Στο δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν μέχρι το τέλος του μήνα οι 77 εργαζόμενοι της χαρτοποιίας Φθιώτιδας του εργοστασίου στην Αθήνα (Πειραιώς και Κηφισού), ενώ ήδη 33, από τους συνολικά 110 που εργάζονταν. βρίσκονται από την περασμένη Δευτέρα άνεργοι καθώς το εργοστάσιο οδηγείται σε οριστικό κλείσιμο, με ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης.

Οι εργοδότες Θανόπουλος - Αλεξιάδης έχουν ανακοινώσει στους εργαζόμενους ότι «αναγκάζονται» να κλείσουν το εργοστάσιο καθώς από τα τέσσερα στρέμματα στα οποία βρίσκεται, το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ θα απαλλοτριώσει το ένα για τις ανάγκες Ολυμπιακών έργων που θα γίνουν εκεί. Οι εργοδότες ήδη έχουν αρχίσει να ξηλώνουν μηχανήματα, τα οποία μεταφέρουν στο εργοστάσιο που έχουν στη Λαμία.

Απέναντι στο κίνδυνο να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση, μέσω των αρμόδιων υπουργείων (ΠΕΧΩΔΕ και Εργασίας), αδιαφόρησε πλήρως καθώς με την απόφασή τους για απαλλοτρίωση οδηγούν το εργοστάσιο σε κλείσιμο χωρίς να παίρνουν κανένα μέτρο για τις 110 οικογένειες. Μάλιστα, σε επαφή που είχαν εργαζόμενοι με το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, η απάντηση που τους δόθηκε ήταν ότι δεν αφορά το υπουργείο το θέμα των εργαζομένων!

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Χ. Κατσούλιας, μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου, τόνισε ότι «η κυβέρνηση με την απόφασή της πετάει τους εργαζόμενους στο δρόμο γι' αυτό απαιτούμε να διασφαλίσει την εργασία των εργαζομένων ή να λάβει αποφάσεις ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ