Πέμπτη 10 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Τα σωματεία στην πρώτη γραμμή

Η καλύτερη προετοιμασία για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης στις 17 του Μάη και η υιοθέτηση των προτάσεων του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση αποφασίστηκαν χτες το βράδυ στη σύσκεψη, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στην Πάτρα, με τη συμμετοχή πολλών εργαζομένων και συνδικαλιστών, στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Στην εισήγησή της η Συντονιστική υπογράμμισε πως «τα αντιασφαλιστικά μέτρα είναι ουσιαστικά η αντιστοίχιση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος στο νέο εργασιακό καθεστώς που γίνεται στα πλαίσια των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Η ανάπτυξη των αγώνων είναι αποτέλεσμα της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος». Με την άποψη αυτή συμφώνησαν όλοι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δρόμο του αγώνα, ενώ έντονη ήταν η αγανάκτηση με την τακτική της ΓΣΕΕ, που προσπαθεί να «γλιστρήσει» στον «κοινωνικό διάλογο». Για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας συζητήθηκαν τα μέτρα εκείνα που θα κινητοποιήσουν το σύνολο των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων, στην κατεύθυνση της επιτυχίας της απεργίας, και αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες και εξορμήσεις σε όλους τους χώρους δουλιάς.

Στην Κόρινθο επίσης συνεδρίασε χτες η Συντονιστική στο Εργατικό Κέντρο της πόλης και αποφάσισε το συντονισμό της δράσης της σε κοινό μέτωπο με τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες για την καλύτερη επιτυχία της απεργίας. Η οργάνωση περιοδειών και εξορμήσεων στους χώρους δουλιάς θα γίνει από κοινού, ενώ παράλληλα υιοθέτησαν τις προτάσεις του ΠΑΜΕ για την Κοινωνική Ασφάλιση ως στόχους πάλης.

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ στην Πάτρα καλεί σε σύσκεψη σήμερα στις 8.30 μ.μ. στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης στις 17 του Μάη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ