Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ
Απαράδεκτες οι αυξήσεις

Την άμεση συζήτηση του θέματος που προέκυψε με τις νέες αυξήσεις στα διόδια ζητά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη σχετική επιστολή σημειώνει:

«Η φοροεπιδρομή, που αντιμετωπίζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια σε όλα τα επίπεδα, συμπληρώνεται αυτές τις μέρες με την αύξηση των σταθμών διοδίων καθώς και με τις νέες αυξήσεις - φωτιά στα διόδια, από την Τετάρτη 5/2 στην Εθνική Αθηνών - Κορίνθου και από την Πέμπτη 6/2 στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Αυτό αποτελεί ένα ακόμη δώρο προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων που τα εκμεταλλεύονται.

Το αποτέλεσμα αυτών των αυξήσεων θα είναι τόσο η ραγδαία αύξηση του κόστους μεταφοράς των εμπορευμάτων όσο και η αύξηση του κόστους μετακίνησης των λαϊκών στρωμάτων, από και προς τους τόπους εργασίας τους, αλλά και γενικότερα, καθώς μέσα σε αυτούς που καλούνται να πληρώσουν τις νέες αυξήσεις - φωτιά είναι και εργαζόμενοι που κατοικούν σε κοντινές περιοχές και η εργασία τούς επιβάλλει καθημερινά να περνούν τα διόδια.

Τα μέτρα αυτά είναι έτσι και αλλιώς απαράδεκτα, παίρνονται όμως και σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μία τεράστια μείωση του εισοδήματός τους και η κυβέρνηση τους χαρατσώνει ακόμη περισσότερο, ενώ, από την άλλη, οι μεγαλοεργολάβοι βγάζουν τεράστια κέρδη τόσο από την κατασκευή των δρόμων, που αδικαιολόγητα καθυστερούν για χρόνια, όσο και από την εκμετάλλευσή τους για δεκαετίες.

Οι εργαζόμενοι μπροστά στις παράτες και τα συνθήματα των "επενδύσεων" και της "ανάπτυξης", να ορθώσουν αιτήματα για το δικό τους συμφέρον, τη δική μας ανάπτυξη, χωρίς μονοπώλια και εκμετάλλευση. Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις αφορούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς και κατασκευαστικούς ομίλους, ενώ για τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, σημαίνει νέα φορολογία, ανεργία, κακοπληρωμένη και επιδοτούμενη 5μηνη εργασία με ημερομηνία λήξης, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και δικαιώματα.

Για όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", απαιτούμε να καταργηθούν άμεσα όλα τα διόδια και καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό να εντείνει την πάλη του γι' αυτό. Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συνταχθεί στο πλευρό των εργαζομένων και να απαιτήσει τώρα από την κυβέρνηση την κατάργηση όλων των διοδίων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ