Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Στην Ηλεία, στον κόμβο της Μαραθιάς, την Κυριακή οι αγρότες θα βάλουν καζάνια με φαγητό μαζί με τις οικογένειές τους, καλώντας το λαό της περιοχής να συμμετάσχει. Αποκλεισμένο από χτες το πρωί παραμένει το υποκατάστημα της πρώην ΑΤΕ, στην Πύλο, ενώ συνολικά στη Μεσσηνία, έχουν στηθεί μπλόκα σε τέσσερα σημεία (Σουληνάρι, Πύλος, Γαργαλιάνους, Πεταλίδι). Μπλόκα υπάρχουν επίσης στα Φανάρια της Κάτω Αχαγιάς και στον ποταμό Σεληνούντα, όπου ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή.

Στην Τρίπολη, οι αγρότες έχουν παραταχθεί στα Βούρβουρα. Στην Αργολίδα, μπλόκο έχει στηθεί στο Ανυφί, όπου την Κυριακή θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης. Παρατεταγμένα παραμένουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στη Μακρακώμη και στο Δομοκό, στη θέση Δρούγος και στον περιφερειακό δρόμο του Ορχομενού Βοιωτίας.

Στην Κοζάνη, χτες οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στη γέφυρα των Σερβίων. Στην Πέλλα, παραμένουν και ενισχύονται τα μπλόκα στους κόμβους Μελισσίου, Γυψοχωρίου, Μαυροβουνίου και στη διασταύρωση Πλευρώματος της ΕΟ Σκύδρας - Νάουσας. Στην περιοχή της Εδεσσας, οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ στον κόμβο Μεσημεριού. Στην Ημαθία, παραμένουν τα μπλόκα της Κουλούρας και στον Κοπανό της Νάουσας.

Στο Κιλκίς, οι αγρότες έβγαλαν τρακτέρ στην πρώην Νομαρχία. Στις Σέρρες, στα χωριά Μητρούσι, Νέος Σκοπός και Νέα Ζίχνη. Στη Χαλκιδική, στα Μουδανιά. Στη Θεσσαλονίκη, οι αγρότες της Επανωμής σχεδιάζουν κάθοδο στα πράσινα φανάρια. Στην Πιερία, οι αγρότες σήμερα θα βγάλουν τρακτέρ στην είσοδο της Κατερίνης, ενώ παραμένουν τα τρακτέρ στη Βροντού. Στη Ροδόπη, ενισχύεται το μπλόκο στην Καλλίστη. Στην Καβάλα, μπλόκο στήθηκε στη Χρυσούπολη.

Στον Εβρο, χτες στήθηκε νέο μπλόκο στον κόμβο της Κορνοφωλιάς και ενισχύθηκε με νέα τρακτέρ το μπλόκο στο ύψος του εργοστασίου της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα. Τρακτέρ βγήκαν και στις Φέρρες. Αντιπροσωπεία του μπλόκου θα επισκεφθεί τη Δευτέρα τις σχολές Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και θα ενημερώσει καθηγητές και φοιτητές για τα αιτήματα αγροτών και κτηνοτρόφων. Την Τρίτη 11/2, οργανώνεται συγκέντρωση στην εφορία Ορεστιάδας.

Στα Χανιά το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια ενισχύεται και χτες έγινε συγκέντρωση αλληλεγγύης. Στο Ηράκλειο, αγρότες απέκλεισαν συμβολικά την εφορία.

Στην Αιτωλοακαρνανία, στο μπλόκο της Ερμίτσας, έγινε χτες συγκέντρωση αλληλεγγύης και συμβολικός αποκλεισμός του δρόμου. Στην Ηπειρο, μπλόκο υπάρχει στην περιοχή Φανάρι (Καναλάκι) Πρέβεζας. Την Κυριακή θα γίνει συγκέντρωση αλληλεγγύης. Στη Λέσβο, τέλος, η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ διοργανώνει παν-λεσβιακό παναγροτικό συλλαλητήριο την Τρίτη 11/2, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Σαπφούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ούτε βήμα πίσω» από τους βιοπαλαιστές αγρότες που κλιμακώνουν με πολύμορφη δράση (2024-02-08 00:00:00.0)
Με νέες δυνάμεις και περισσότερα μπλόκα σε Πελοπόννησο - Δυτική Ελλάδα (2022-02-09 00:00:00.0)
Μπλόκα και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα (2017-01-27 00:00:00.0)
Τα μπλόκα σε όλη τη χώρα (2014-02-06 00:00:00.0)
Συνεχίζουν μαζί με το λαό! (2013-02-16 00:00:00.0)
Νέα μαζικοποίηση στα μπλόκα (2010-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ