Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ
Ανήγγειλε νέες «συνεκπαιδεύσεις» με Αμερικανούς

Τη συνέχιση των κοινών ασκήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με Αμερικανούς, στο πλαίσιο της βαθύτερης εμπλοκής τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επιβεβαίωσε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Μιλώντας χτες στο 2ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος (διοργανώθηκε από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας) ξεκαθάρισε ότι και το 2014 θα έχουμε «συνέχιση των Διεθνών συνεργασιών με ξένες Πολεμικές Αεροπορίες, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα με δώδεκα (12) αεροσκάφη F-15 της United States Air Forces in Europe (USAFE)». Υπενθυμίζουμε ότι τα εν λόγω αεροσκάφη ανήκουν στην 494 Μοίρα της 48 Πτέρυγας Μάχης, η οποία εδρεύει στο Lakenheath της Βρετανίας και αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα στη Σούδα.

Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΑ προανήγγειλε για το 2014 την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» με «διευρυμένη συμμετοχή, και διάρκεια, καθώς επίσης αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις σχεδίασης». Επίσης, την άσκηση «ΚΡΑΝΕΑ», με «αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων προσβολής στόχων, με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουμε στο οπλοστάσιό μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ