Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σύσκεψη στο Βόλο για ανεργία και Συμβάσεις

Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο Βόλο
Στιγμιότυπο από τη σύσκεψη στο Βόλο
Με τη συμμετοχή δεκάδων συνδικαλιστών, εργαζομένων και εκπροσώπων από Επιτροπές Αγώνα του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ διοργάνωσε σύσκεψη, με θέμα: «Η απάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις απολύσεις και στην επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και στο δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη». Το πρόβλημα της ανεργίας είναι ιδιαίτερα οξυμένο στην περιοχή, ενώ στους χώρους δουλειάς κλιμακώνεται η εργοδοτική επιθετικότητα, σε συνεργασία με τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Την εισήγηση εκ μέρους της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ έκανε ο Μιχάλης Τσιώνας. Κεντρικές παρεμβάσεις έκαναν ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΠΟΕΜ, ο Γιάννης Πάσουλας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΒΓΑ.

Οι συνδικαλιστές μετέφεραν την πείρα από τη δράση των συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ για τα παραπάνω ζητήματα. Στη συνέχεια, έγινε πλούσια συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στους τόπους δουλειάς, το ρόλο των εργοδοτικών, τις δυσκολίες και τα βήματα στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και των ανέργων.

Η σύσκεψη κατέληξε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις προς τη δημοτική αρχή του Βόλου, με αίτημα τη λήψη μέτρων ουσιαστικής προστασίας των ανέργων. Αποφασίστηκε, επίσης, να διεκδικηθεί από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου να πάρει απόφαση για δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα για κάθε άνεργο, να συνεχιστεί το μπλοκάρισμα των ταμείων στα εξωτερικά ιατρεία και όταν οι Λαϊκές Επιτροπές ή τα σωματεία εντοπίζουν οποιαδήποτε περίπτωση, να υπάρχει μαζική παρέμβαση. Τέλος, η σύσκεψη εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ