Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδήλωσαν ενάντια σε διαθεσιμότητα - απολύσεις

Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Από τη χτεσινή συγκέντρωση
Κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας έκαναν χτες εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΟΛΜΕ, με αφορμή την εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής ενάντια στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών ειδικοτήτων.

Το πρωί καθηγητές του Λεκανοπεδίου, αλλά και από άλλες πόλεις, εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έκαναν τρίωρη στάση εργασίας και εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους, συγκεντρώθηκαν έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου. Αντίστοιχη κινητοποίηση έγινε στη Θεσσαλονίκη, έξω από τα Δικαστήρια.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια διαδήλωσαν έξω από ΣτΕ, με συνθήματα ενάντια στην άλωση των εργασιακών σχέσεων και τις αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση. Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την επίθεση της Αστυνομίας, η οποία επιχείρησε επανειλημμένα να απωθήσει τους συγκεντρωμένους προς το πεζοδρόμιο, κάνοντας και χρήση χημικών. Στο πλευρό των συγκεντρωμένων βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης.

Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που κατέληξε και πάλι στο ΣτΕ, όπου στο μεταξύ εκδικαζόταν η υπόθεση της διαθεσιμότητας και για την οποία αναμένεται η απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ