Σάββατο 8 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Πρόληψη» με φιλανθρωπία και εθελοντές

Στη λογική του εθελοντισμού και της φιλανθρωπίας στην πρόληψη από σοβαρές ασθένειες, αντί για την ανάπτυξη ολοκληρωμένων και αποκλειστικά δημόσιων δομών, κινείται η πρωτοβουλία που παρουσίασαν 14 δήμοι, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Οι συγκεκριμένοι δήμοι (Αμαρουσίου, Γαλατσίου, Αγίων Αναργύρων, Μεταμόρφωσης, Ηρακλείου Αττικής, Περιστερίου, Αγίας Παρασκευής, Βύρωνα, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Λαυρίου, Μαραθώνα και Χορτιάτη), εντάχθηκαν πιλοτικά σε ένα πενταετές πρόγραμμα αξίας 500.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται απ' το ΕΣΠΑ κατά 90% και 10% απ' το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων.

Από όσα αναφέρθηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι παραπάνω δήμοι καλούν τους υγιείς να εξεταστούν στα Κέντρα Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ) που θα λειτουργήσουν με δύο υπαλλήλους και εθελοντές, για νοσήματα όπως καρκίνος εντέρου, προστάτη, τραχήλου της μήτρας και μαστού, μελανώματος, ρήξης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής και εκτίμησης καρδιαγγειακού κινδύνου.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ασφαλιστική κάλυψη, θα παραπέμπεται σε ιδιώτες ή διαγνωστικά κέντρα, που προσφέρουν «εθελοντικά» τις υπηρεσίες τους μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ. Αν χρειαστεί υπηρεσίες από νοσοκομεία, τότε θα αρχίσουν τα «παρακάλια» για κάλυψη από κάποια νοσοκομεία -δημόσια ή ιδιωτικά. Αν κάποιος έχει ασφαλιστική κάλυψη, ακολουθείται η διαδικασία που ισχύει μέσω του Ταμείου του και του ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ