Τετάρτη 12 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση υλικού και άλλες πρωτοβουλίες από το ΠΑΜΕ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η απόρριψη από τον υπουργό Εργασίας του αιτήματος που κατέθεσε το ΠΑΜΕ την προηγούμενη βδομάδα, να συναντηθεί μαζί του, για να ζητήσει μέτρα άμεσης ανακούφισης ανέργων και εργαζομένων στην Κεφαλονιά. Η προφορική απάντηση της γραμματέως του υπουργού, ανέφερε συμπυκνωμένα πως «δεν υπάρχει λόγος και θέμα για συνάντηση καθώς η κυβέρνηση έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους και τους ανέργους τη νέα απαράδεκτη στάση του υπουργού. Επαναλαμβάνει τα αιτήματα για ενίσχυση του εργατόκοσμου στην Κεφαλονιά και καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δυναμώσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, συγκεντρώνοντας υλικά όπως:

  • Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικοί οροί 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.
  • Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.
  • Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα.

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης έχει ανοίξει λογαριασμό για όσα συνδικάτα και εργαζόμενους θέλουν να ενισχύσουν και οικονομικά τους πληγέντες από το σεισμό. Ο λογαριασμός είναι στην Εθνική Τράπεζα και έχει αριθμό 315/296119-93 (Δικαιούχος Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κεφαλονιάς - ενίσχυση σεισμοπαθών Κεφαλονιάς 2014 - IBAN: GR3501103150000031529611993).

Το ΠΑΜΕ Χρηματοπιστωτικού και το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τις διοικήσεις των τεσσάρων λεγόμενων «συστημικών» τραπεζών, προκειμένου να ζητήσουν έκτακτα μέτρα για την ουσιαστική οικονομική ανακούφιση του λαού της Κεφαλονιάς, και ειδικότερα στον τομέα των δανείων.

Παράλληλα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής διεκδικεί για το λαό της Κεφαλονιάς: Να μη διακοπεί κανένα τηλέφωνο σε κανέναν εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, λαϊκή οικογένεια, σχολείο, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, πραγματικά δωρεάν επικοινωνία σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ