Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσχεση εργασίας στον «Κιολεΐδη»

Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Κιολεΐδης» (κατασκευάζει τροχαίο υλικό) στο Βόλο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Οι 80 εναπομείναντες εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Ιούνη του 2013, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια η εργοδοσία έχει επιβάλει μειώσεις μισθών, ατομικές συμβάσεις εργασίας, απολύσεις και εκ περιτροπής εργασία.

Κοινή συνέντευξη για το ζήτημα έδωσαν την περασμένη Τρίτη το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας» και η Εργοστασιακή Επιτροπή στον «Κιολεΐδη». Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα επιστρέψουν στις δουλειές τους μόνον εάν η εταιρεία τους ξοφλήσει ή τους καταβάλει ένα σημαντικό μέρος των οφειλών, που για κάθε εργαζόμενο κυμαίνεται από 5.000 - 10.000 ευρώ, και δεσμευτεί σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εξόφληση των υπολοίπων.

Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» Κων. Στεργίου ανέφερε ότι σε συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με το διευθυντή της εταιρείας, στις 22 Γενάρη, δεν απέσπασαν καμία συγκεκριμένη δέσμευση. Προανήγγειλε συγκέντρωση την ερχόμενη βδομάδα στο Βόλο και πρότεινε να εκποιηθεί περιουσία της εταιρείας για να εξοφληθούν οι οφειλές προς τους εργαζομένους. Από πλευράς της εργοστασιακής επιτροπής, ο Κων. Απλαντής επισήμανε ότι την τελευταία τριετία έχουν γίνει 58 περίπου απολύσεις και μειώσεις μισθών μέχρι και 40%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ