Πέμπτη 13 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συνεχίζονται σήμερα οι παρεμβάσεις στους ΟΑΕΔ

Το πρόγραμμα δράσης για την προστασία των ανέργων θα κορυφωθεί με συγκέντρωση στις 6 Μάρτη, στο υπουργείο Εργασίας

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων έξω από ΟΑΕΔ

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση των ταξικών συνδικάτων έξω από ΟΑΕΔ
Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας σε μια σειρά υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ προχώρησαν χτες σωματεία της Αττικής, ενώ αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν και σήμερα. Το πρόγραμμα δράσης για τη διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τους ανέργους και τις οικογένειές τους, αποφασίστηκε σε κοινή σύσκεψη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, του Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων και της Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Η δραστηριότητα των σωματείων θα κορυφωθεί με συγκέντρωση εργαζομένων και ανέργων στις 6 Μάρτη, στο υπουργείο Εργασίας. Σήμερα, Πέμπτη, παρεμβάσεις θα γίνουν στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω (10 π.μ.), στην Ηλιούπολη (9 π.μ.), στην Καλλιθέα (9 π.μ.), στο Περιστέρι (9 π.μ.) και στους Αμπελόκηπους (10.30 π.μ.).

Επίσης σήμερα, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Μαγείρων, Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, διοργανώνουν σύσκεψη για την ανεργία, στις 10.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Στις 6 μ.μ., οι ναυτεργάτες θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση - κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία, που διοργανώνουν σωματεία και Λαϊκές Επιτροπές στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Χτες, στο Γαλάτσι, τα σωματεία, μαζί με την Επιτροπή Ανέργων του 5ου - 6ου διαμερίσματος Αθήνας, έθεσαν το πλαίσιο των αιτημάτων τους στη διευθύντρια του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ. Το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων καλεί σε νέα κινητοποίηση στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στην Κυψέλη, για την ανανέωση των βιβλιαρίων και την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων.

Παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στο Ιλιον, ενώ αντίστοιχη κινητοποίηση με τη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι, όπου τα σωματεία δίνουν συνέχεια με εβδομαδιαίες εξορμήσεις στον ΟΑΕΔ, καλώντας τους ανέργους στη συγκέντρωση στις 6 Μάρτη.

Τα σωματεία διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τα εξής άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων:

  • Επίδομα 600 ευρώ για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Οσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.
  • Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
  • Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.
  • Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσον καιρό κάποιος είναι άνεργος.
  • Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.
  • Ετήσιο εφάπαξ βοήθημα 1.000 ευρώ για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ