Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στον αρχαιολογικό χώρο της Αμφίπολης

Στον Τύμβο Καστά στον αρχαιολογικό χώρο Αμφίπολης ξεναγήθηκε χτες το απόγευμα ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Οι ανασκαφές αποκαλύπτουν ένα μοναδικό στο είδος του μνημείο των ελληνιστικών χρόνων (325 - 300 π.Χ.).

Πρόκειται για εξαιρετικά αξιόλογο κτιστό περίβολο από λευκό μάρμαρο Θάσου ύψους 3 μέτρων και διαμέτρου περίπου 500 μέτρων. Ο εντυπωσιακός αυτός περίβολος φαίνεται να συνδέεται με τον Λέοντα της Αμφίπολης, που πιθανά ήταν τοποθετημένος στην κορυφή του τύμβου. Την ερχόμενη άνοιξη αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σημαντικά στοιχεία για το περιεχόμενο του τύμβου.

Oπως σημείωσε σχετικά με το μνημείο ο Δ. Κουτσούμπας, η ανασκαφή αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πρέπει να παρακολουθήσουμε από κοντά τις εξελίξεις των ανασκαφών και των ανακοινώσεων που θα γίνουν. Τόνισε την ανάγκη, με γενναία κρατική χρηματοδότηση να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η ανασκαφή και υπογράμμισε πως το θέμα δεν είναι μόνο ότι τα ευρήματα θα φέρουν ατού τουρισμού, αλλά θα αποτελέσουν ένα ζωντανό μάθημα της Ιστορίας, του πολιτισμού, της κληρονομιάς μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ