Σάββατο 15 Φλεβάρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναγερμό σήμαναν από χτες συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές

Συγκεντρώσεις έξω από δομές του ΕΟΠΥΥ για να αποτραπεί η διαδικασία παράδοσης

Νέα Ιωνία
Νέα Ιωνία
Στο πόδι βρίσκονται οι Λαϊκές Επιτροπές, για να βάλουν εμπόδια στη διάλυση των δομών του ΕΟΠΥΥ. Χτες, μέρα έναρξης της διαδικασίας παράδοσης των δομών στις ΥΠΕ, έγιναν κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις σε μια σειρά περιοχές.

Με την παρουσία των απεργών γιατρών και των εργαζομένων αποτράπηκε η παράδοση και η παραλαβή στη Νομαρχιακή Μονάδα Υγείας Αττικής του ΕΟΠΥΥ, που βρίσκεται στην πλατεία Θεάτρου. Οι ασθενείς που προσήλθαν στη Μονάδα στάθηκαν στο πλευρό των γιατρών, ζητώντας απ' την επιτροπή να αφήσει τη μονάδα να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Συγκέντρωση στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία έγινε με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ, της Λαϊκής Επιτροπής και συλλόγων γυναικών της περιοχής. Επίσης, παρευρέθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Τσουκαλάς. Η παραλαβή και παράδοση δεν έγινε, μετά από άρνηση των γιατρών και των εργαζομένων.

Ο διευθυντής κάλεσε την Αστυνομία, επιλογή που αποδοκιμάστηκε και καταγγέλθηκε απ' τους συγκεντρωμένους. Η αστυνομία μετά τις διαμαρτυρίες του κόσμου απομακρύνθηκε απ' το χώρο. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Νίκος Αθανασίου ανακοίνωσε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στη μονάδα του ΕΟΠΥΥ (οδός Αλέκου Παναγούλη), ώρα 9.30 π.μ.

Ζωγράφου
Ζωγράφου
Κινητοποίηση έγινε και στου Ζωγράφου, από τη Λαϊκή Επιτροπή της περιοχής. Νέες συγκεντρώσεις έχουν οριστεί για αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ. στην πλατεία Τερζάκη και για τη Δευτέρα, στις 7.30 π.μ., έξω από τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ανάλογη παρέμβαση έγινε χτες από τη Λαϊκή Επιτροπή στην Καλλιθέα. Στο Χαλάνδρι, η Λαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε κινητοποίηση στο κεντρικό παράρτημα του ΙΚΑ, εμποδίζοντας τους ελεγκτές να κάνουν την απογραφή. Στην Πετρούπολη, η Διοίκηση του Δήμου καλεί τους εργαζόμενους και τους φορείς σε κινητοποίηση τη Δευτέρα, στις 8 π.μ. έξω από το υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ.

Με παρέμβασή τους στον «Οίκο Ναύτη», τα ναυτεργατικά σωματεία, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και η ΠΕΣ - ΝΑΤ ανάγκασαν τη Διοίκηση να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε να μη γίνει η παράδοση του υγειονομικού υλικού και της υποδομής.

Τα σωματεία καταδικάζουν την επιχείρηση τρομοκράτησης εκ μέρος της Διοίκησης που κάλεσε αστυνομικές δυνάμεις. Προχωρούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 8 π.μ. στον «Οίκο Ναύτη» (πλατεία Τερψιθέας), σε συμμετοχή στη κινητοποίηση την Τρίτη στις 10 π.μ. στο νοσοκομείο «Μεταξά», στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης που οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά, και στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, επίσης την Τρίτη στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια.

Παγκράτι
Παγκράτι
Σε συγκέντρωση στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων (Μπίμπιζα) τη Δευτέρα στις 8 π.μ., καλούν οι Λαϊκές Επιτροπές Ιλίου - Αγίων Αναργύρων και Καματερού. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο, τη Δευτέρα στις 8.30 π.μ. στη μονάδα Υγείας στην Επάνω Σκάλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ