Τρίτη 25 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αγροτικές κινητοποιήσεις το Σαββατοκύριακο

Με μία μεγάλη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Πύργου αλλά και με αποκλεισμό του δρόμου για μισή ώρα, παρά την έντονη αστυνομοκρατία, οι αγρότες του Πύργου ολοκλήρωσαν το Σάββατο την πολυήμερη παρουσία τους στα μπλόκα και πλέον συνεχίζουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές.

Στην κατεύθυνση αυτή, την Παρασκευή 28/2, θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση στο νοσοκομείο του Πύργου, με αίτημα να έχει όλος ο λαός δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες Υγείας. Παράλληλα, προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στον αγωνιστικό εορτασμό του Κιλελέρ. Η πορεία που έγινε το Σάββατο στον Πύργο χειροκροτήθηκε από τους κατοίκους της πόλης. Στο πλευρό των αγροτών βρέθηκαν το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, ο σύλλογος Γυναικών και άλλοι.

Η αστυνομία προσπάθησε να απαγορεύσει τόσο την πορεία όσο και το συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Πάτρας - Αρχαίας Ολυμπίας, που αποφάσισαν οι αγρότες σε Γενική τους Συνέλευση. Κάτω από τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων, οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν και οι αγρότες έκλεισαν για μισή ώρα το δρόμο.

Την Κυριακή, αγροτικοί συνεταιρισμοί και σύλλογοι των Μεσογείων έκαναν κινητοποίηση στη διασταύρωση Παιανίας - Μαρκοπούλου και Βάρης - Αεροδρομίου. Παραβρέθηκε ο βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΚΟ Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Δήμαρχο Κορωπίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Βαγγέλη Ρεμπάμπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ