Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΥΕ
Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), με αφορμή την 26η Φλεβάρη που έχει οριστεί ως παγκόσμια μέρα δράσης και αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ελληνικού αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος στις δυνάμεις του αγωνιζόμενου λαϊκού κινήματος της Βενεζουέλας.

Σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τα πρόσφατα βίαια επεισόδια και οι βίαιες προκλήσεις στο Καράκας και σε άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και το οικονομικό σαμποτάζ σε πολλαπλά επίπεδα, δείχνουν την πρόθεση της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της ΕΕ που την υποστηρίζουν να επανακτήσει τα προνόμια που είχε την εποχή του παλιού κατεστημένου και τορπιλίζουν κάθε προσπάθεια επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων και αναγκών προς όφελος των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Σε μια περίοδο που οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί παραφυλάνε σα δαμόκλειος σπάθη πάνω από τη Βενεζουέλα, η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την ολόπλευρη αλληλεγγύη της στην COSI (Επιτροπή για τη Διεθνή Αλληλεγγύη), στις αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις της χώρας. Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα κερδίσει και αυτήν τη μάχη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ