Τετάρτη 26 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
«Απειλούν» με αποχώρηση οι ΗΠΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το ενδεχόμενο πλήρους αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν έως το τέλος του 2014 δεν απέκλεισε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανέφερε μάλιστα και στον Αφγανό Πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, σε χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Πεντάγωνο να ετοιμάζεται για μια πλήρη στρατιωτική απόσυρση, με δεδομένο ότι η «προσφορά» για παράταση που έκαναν οι ΗΠΑ στον Καρζάι ακόμα είναι «μπλοκαρισμένη» λόγω των ενδοαστικών αντιπαραθέσεων και ελιγμών στο ίδιο το Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ, τις πρόσφατες επαφές με τους Ταλιμπάν «σκιάζουν» οι συνεχείς συγκρούσεις με τον κυβερνητικό στρατό. Από προχτές, έχουν χάσει τη ζωή τους εβδομήντα έξι ένοπλοι, ενώ τη Δευτέρα σκοτώθηκε το ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν στην περιοχή Σιρ Αγά.

  • Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στο βόρειο και νότιο Ουαζιριστάν μετά από τις χτεσινές αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι πακιστανικές αρχές εναντίον στόχων των Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τριάντα ένοπλοι. Προχτές σκοτώθηκε ο Ασματουλάχ Σαχίν, ο οποίος ήταν προσωρινός ηγέτης των Ταλιμπάν του Πακιστάν από πέρυσι, όταν έχασε τη ζωή του ο Χακιμουλάχ Μεχσούντ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ