Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΠΟ
Η τρομοκρατία δε θα περάσει!

Σαν «απόπειρα τρομοκράτησης των απεργών», που «επιβεβαιώνει το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργούνταν όλο αυτό το διάστημα από διάφορες κατευθύνσεις» καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Απεργιακή Επιτροπή των εκτάκτων εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού τις απειλές του Ευ. Βενιζέλου για απολύσεις, τις οποίες εκτόξευσε κατά την τελευταία συνάντησή τους.

«Η τοποθέτηση του υπουργού πάνω στα αιτήματά μας, δυστυχώς, επιβεβαίωσε την έλλειψη πολιτικής βούλησης να δοθεί λύση, επιβεβαίωσε την κυβερνητική πολιτική που βιώνουμε», σημειώνει η Απεργιακή Επιτροπή και προσθέτει: «Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ δε δεσμεύτηκε σε τίποτε, ενώ παρουσίασε, ως θέση της, ένα θολό σύνολο από ιδέες (...) για ρυθμίσεις που κάπου, κάποτε θα γίνουν και κάποιους θα αφορούν. Για το θέμα της "αυτεπιστασίας" ο υπουργός δεν προχώρησε σε καμία δέσμευση. Για το θέμα των Ταμείων, είπε πως θα παραμείνουν ΝΠΙΔ και πως δεν προτίθεται να αλλάξει τη μορφή των συμβάσεων των εκτάκτων σε αυτά».

Η επιτροπή σημειώνει πως είναι «πλέον για κάθε συνάδελφο ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας η συνέχιση των αγώνων» και δηλώνει «συνεχίζουμε τον αγώνα μας». Τέλος, καλεί τους εκτάκτους σε απεργία στις 16/5 και συγκέντρωση (10 πμ) στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ