Σάββατο 12 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
Εικαστικά
Περί ζωγραφικής...
«Η ωδή... της αφθονίας», έργο του Γ. Μαργαρίτη
«Η ωδή... της αφθονίας», έργο του Γ. Μαργαρίτη
  • «Ωδές της γης» τιτλοφορείται η έκθεση του Γιώργου Μαργαρίτη, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα (8μμ) στο «Αέναον» (Αντερσεν 18, Κατεχάκη). Πρόκειται για ένα «οδοιπορικό» με 26 έργα -αυγοτέμπερες σε παλιά ξύλα- «πορτρέτα» ανθρώπων που συνάντησε τα τελευταία έξι χρόνια. Ο καλλιτέχνης το ονομάζει «ζωγραφικό ταξίδι στο χρόνο με υλικά ξύλα παλιοκαιρισμένα γεμάτα σημάδια και εμπειρίες. Πρόσωπα με μάτια στωικά, θλιμμένα ή σαγηνευτικά ατενίζουν σαν πορτρέτα Φαγιούμ την αιωνιότητα. Τα χέρια αναπαύονται ή κινούνται ανεπαίσθητα χαϊδεύοντας ερωτικά αντικείμενα αγαπημένα... Η τεχνική του χρώματος βυζαντινή επιβάλλει το μετωπικό φωτισμό και αποκλείει από τα πρόσωπα την ύπαρξη κρυμμένων σκιών, σκέψεων και ενοχών».
  • Στις 18 Μάη (7.30μμ) στην «Ελληνογερμανική Αγωγή» στην Παλλήνη, εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου με τίτλο «Εν ύδασι». Εκτίθενται έργα εμπνευσμένα από τα θερινά ύδατα και χρώματα. Δημιουργίες που αξιοποιούν την πλαστικότητα και την κυκλοφορία της μορφής στο χώρο, τον αέρα και τα νερά, μέσα από αντανακλάσεις των διαφορετικών επιπέδων. Τη βραδιά των εγκαινίων θα μιλήσει για το ζωγράφο η Αθηνά Σχινά. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με επιλεγμένα τραγούδια γραμμένα για τη θάλασσα. Τη χορωδία του σχολείου θα συνοδεύσει η Μαρία Δημητριάδη, την ορχήστρα διευθύνει ο Μιχάλης Γληνιαδάκης.
  • Εγκαινιάζεται στις 17 Μάη (8μμ), στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι), έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Μαστραντώνη. Τίτλος της: «Περί... πατούσαν». Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα, που τις κύριες φόρμες τους αποτελούν τα ανθρώπινα πέλματα. Οι φόρμες αυτές περιλαμβάνουν τυποποιημένα προσωπεία με χρώματα αρμονικών αντιπαραθέσεων ή συμπληρωματικών τόνων. Διάρκεια έκθεσης έως τις 2 του Ιούνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ