Πέμπτη 27 Φλεβάρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το κράτος έχει συνέχεια...

«Αρον - άρον η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση - πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του κερδοφόρου Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Πρόκειται για μια απόφαση εθνικά επίφοβη, κοινωνικά επιζήμια, οικονομικά καταστροφική για τους εργαζομένους, τους πολίτες, το Δημόσιο. Μια απόφαση που εξυπηρετεί ένα ιδιωτικό μονοπώλιο σε βάρος του λαού και τόπου. Μια απαράδεκτη απόφαση που δεν πρέπει να υλοποιηθεί».

Αυτά δηλώνει η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου. Κάτι όμως παραλείπει να πει. Για παράδειγμα, αυτό που είπαν οι άλλοι του ΣΥΡΙΖΑ προχτές στη Βουλή, όπως ο Π. Λαφαζάνης, ότι «χρειάζεται κοινωνικός αγώνας, ενότητα παραγωγικών φορέων, εργαζομένων, πολιτών». Δηλαδή, εργάτες, εφοπλιστές της κρουαζιέρας και άλλοι μεγαλοεργοδότες να αγωνιστούν όλοι μαζί για να γίνει η ιδιωτικοποίηση με άλλον τρόπο από αυτόν που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Καλύτερα το έθεσε ο Θ. Δρίτσας: «Ακόμη και σε επίπεδο πλοιοκτησίας και εφοπλιστών, με διαβεβαίωσαν ότι εγγράφως και τεκμηριωμένα έχουν καταθέσει τις αντιρρήσεις τους για την ιδιωτικοποίηση». Κάλεσμα των εργαζομένων σε αγώνα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού.

Η Ρ.Δούρου δε λέει επίσης αυτό που η ίδια είπε προχτές σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι αυτήν την «εθνικά επίφοβη, κοινωνικά επιζήμια και οικονομικά καταστροφική απόφαση» θα την υπηρετήσει από τη θέση του περιφερειάρχη, εφόσον εκλεγεί, αφού θα έχει ήδη συντελεστεί, και η νέα βάρδια στην περιφέρεια θα «δεσμεύεται» από τις αποφάσεις της σημερινής. Πώς το είχαν πει ο Τσίπρας και ο Δραγασάκης; «Το κράτος έχει συνέχεια»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ