Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πληρώθηκαν δύο μηνιάτικα οι καθαρίστριες στο Πέραμα

Τον αγώνα τους χαιρετίζει η τοπική Ενωση Γονέων

Από παλιότερη κινητοποίηση του κλαδικού Σωματείου των καθαριστών - καθαριστριών
Από παλιότερη κινητοποίηση του κλαδικού Σωματείου των καθαριστών - καθαριστριών
Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Γονέων Περάματος χαιρετίζει την έμπρακτη στήριξη και την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι σύλλογοι γονέων, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι και οι φορείς της πόλης στον αγώνα των συμβασιούχων καθαριστριών των σχολείων της περιοχής. Κάτω από την πίεση που ασκήθηκε προς τη δημοτική αρχή, έγινε εφικτό να πληρωθούν γι' άλλη μια φορά τα δεδουλευμένα δύο μηνών (Γενάρης - Φλεβάρης 2014).

Οπως καταγγέλλει η Ενωση, «η πληρωμή τους έγινε μέσα σε κλίμα εκφοβισμού και αντιποίνων από τον πρόεδρο της ΔΕΠ, ο οποίος δήλωσε πως είναι η τελευταία φορά που τις πληρώνει και αν κάποια καθαρίστρια σκοπεύει να διεκδικήσει τους επόμενους μήνες αμοιβή, καλά θα κάνει τη Δευτέρα να δηλώσει στον ίδιο παραίτηση! Επίσης, απείλησε τις εργαζόμενες ότι το επόμενο διάστημα θα τους αλλάξει σχολείο ευθύνης».

Τόσο οι καθαρίστριες και το Σωματείο τους, όσο και η Ενωση Συλλόγων Γονέων έκαναν σαφές προς τον πρόεδρο της ΔΕΠ ότι δεν πρόκειται να δεχτούν καμιά απόλυση καθαρίστριας ή αλλαγή σχολείου και ότι κάθε μήνα θα διεκδικούν να πληρώνονται όλες οι συμβασιούχες, όπως αναφέρει και η σύμβασή τους.

Η Ενωση Γονέων καταλήγει: «Είναι προφανές πως τόσο η "ανεξάρτητη" δημοτική αρχή της ΝΔ στο Δήμο Περάματος, όσο και η κυβέρνηση ενοχλήθηκαν που μια χούφτα εργαζόμενες έσπασαν την "εργασιακή ειρήνη" και τη σιγή νεκροταφείου που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους. Δεν συναίνεσαν στην εξαθλίωση των οικογενειών τους! Δεν έχει τελειώσει όμως τίποτα! Ο αγώνας συνεχίζεται! Για άλλη μια φορά καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους διευθυντές των σχολείων, τους συλλόγους γονέων, τους γονείς, τους μαθητές να μην επιτρέψουν καμιά αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος στις καθαρίστριες! Να μην επιτρέψουν καμιά απόλυση καθαρίστριας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ