Πέμπτη 13 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία και συγκεντρώσεις χτες στο Δημόσιο

Νέα 48ωρη την ερχόμενη βδομάδα. Σε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις καλεί το ΠΑΜΕ για την οργάνωση του αγώνα

Στιγμιότυπο από την πορεία στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Στιγμιότυπο από την πορεία στη Θεσσαλονίκη
Με βασικό αίτημα να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που προβλέπει νέες απολύσεις και κατάργηση Οργανισμών, απήργησαν χτες οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με νέα 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μάρτη. Για το επόμενο διάστημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η επιτυχία της απεργίας.

Στην Αθήνα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργάνωσαν χτες το πρωί συγκέντρωση στην Ομόνοια, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο Χ. Σμυρνιώτης εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάσος Ζερβός, εργαζόμενος σε διαθεσιμότητα. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με την αξιολόγηση στόχος δεν είναι η παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών στο λαό, ούτε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί οι εργαζόμενοι στη δουλειά τους.

Οπως είπε, «επιδιώκεται η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών, να εξαφανιστεί η μόνιμη και σταθερή δουλειά, να αλλάξουν οι εργασιακές σχέσεις και να αντικατασταθούν οι σημερινοί δημόσιοι υπάλληλοι με χαμηλόμισθους, χωρίς δικαιώματα εργαζομένους». Υπογράμμισε την ανάγκη για ενιαία λαϊκή αντεπίθεση στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ. Να παλέψουν όλοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και γυναίκες, «για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες».

Μαζική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Eurokinissi

Μαζική ήταν η χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Ακολούθησε πορεία στη Βουλή, όπου οι διαδηλωτές παρέμειναν για αρκετή ώρα και ανανέωσαν το ραντεβού για τις 7 το απόγευμα, καθώς υπήρχε το ενδεχόμενο εκείνη την ώρα να ψηφιζόταν το νομοσχέδιο.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Ηλία Σιώρα, πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», πήγαν στην κινητοποίηση που έκανε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στα Ατομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Ο Η. Σιώρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα συνολικά των ατόμων με ειδικές ανάγκες, για τα οποία η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική εκφράζεται με πρόσθετες μεγαλύτερες περικοπές σε αναγκαίες υπηρεσίες και αγαθά.

Στη Βουλή κατέληξε και η κινητοποίηση στην οποία καλούσε η ΑΔΕΔΥ. Ομάδα εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα είχαν αλυσοδεθεί συμβολικά στα κάγκελα μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, διεκδικώντας την επανατοποθέτησή τους στις θέσεις εργασίας τους.

Στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη, μαζική ήταν η απεργιακή κινητοποίηση των ταξικών δυνάμεων. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίας Σοφίας μίλησε η Νατάσσα Σταμκοπούλου, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Καβάλα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρέθηκαν από τις 6.30 το πρωί στην κινητοποίηση των σχολικών φυλάκων και στη συμβολική κατάληψη του δημαρχείου της πόλης. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και ταξικά σωματεία από τον ιδιωτικό τομέα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, που ήταν προγραμματισμένη στο Δημοτικό Κήπο, μεταφέρθηκε στο χώρο του δημαρχείου. Παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Χρήστος Ποτόλιας, υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Δήμος Ζαχαριάδης, δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη Λάρισα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην κεντρική πλατεία. Μίλησε ο Χρ. Μπίκας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν επίσης σε Βόλο και Τρίκαλα. Στο Ρέθυμνο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσαν τον κόσμο και τους εργαζομένους για τις γενικότερες εξελίξεις, με αιχμή τις ανατροπές στο χώρο της Υγείας.

Στην Αλεξανδρούπολη, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στο δημαρχείο και ακολούθησε πορεία. Στην Κατερίνη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην αντιπεριφέρεια Πιερίας. Συγκέντρωση και πορεία των εργαζομένων στο Δημόσιο πραγματοποιήθηκαν και στην Ξάνθη, όπου οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συμμετείχαν με συγκροτημένο μπλοκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ