Παρασκευή 14 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

KAΪΡΟ.-- Στους «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και στην ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση «Ανσαρ Μπέιτ αλ Μάκντις» («Υπερασπιστές της Ιερουσαλήμ») επέρριψε χτες εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού την ευθύνη για την επίθεση εναντίον στρατιωτικού λεωφορείου σε ανατολικό προάστιο του Καΐρου, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας στρατιώτης και τραυματίστηκαν άλλοι τρεις νωρίτερα χτες.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Οι εργάτες στο ανθρακωρυχείο Τρμπόβλιε-Χράστνικ (RTH) ανέστειλαν χτες τις κινητοποιήσεις τους, έπειτα από τέσσερις μέρες απεργίας, καθώς πίστεψαν τις διαβεβαιώσεις της εργοδοσίας για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Μεταξύ άλλων ζητούσαν να διευκρινιστεί από την επιχείρηση πώς θα εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη μισθοδοσία τους κατά τους επόμενους μήνες και για την αποζημίωση 135 συναδέλφων τους που απολύθηκαν και αυτών που πρόκειται να απολυθούν το επόμενο έτος.

ΣΑΡΑΓΕΒΟ.-- Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε χτες από έκρηξη σε λεωφορείο στο κέντρο της Μπάνια Λούκα, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όταν άγνωστος δράστης έριξε χειροβομβίδα.

ΔΟΥΒΛΙΝΟ.-- Η Ιρλανδία άντλησε χτες 1 δισ. ευρώ προχωρώντας στην πρώτη δημοπρασία ομολόγων της από το Σεπτέμβρη του 2010.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Η ΛΔ Κορέας αρνήθηκε χτες οποιαδήποτε ευθύνη για το βορειοκορεατικό πετρελαιοφόρο «Μόρνινγκ Γκλόρι» που εξήγαγε το περασμένο 48ωρο λαθραία λιβυκό πετρέλαιο αξίας 30.000.000 ευρώ από το λιμάνι Ες Σίντερ της ανατολικής Λιβύης, που ελέγχεται από τον περασμένο Ιούλη από αυτονομιστές ενόπλους. Το σκάφος φέρεται πως έχει ναυλωθεί από εταιρεία αιγυπτιακών συμφερόντων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ερικ Χόλντερ, πρότεινε χτες μείωση των ποινών κάθειρξης για τους κοινούς διακινητές μικρών ποσοτήτων ναρκωτικών. Στο μεταξύ, αφέθηκε χτες ελεύθερος, έπειτα από 12 χρόνια φυλάκισης στα κολαστήρια των «αντιτρομοκρατικών» φυλακών ασφαλείας στην αμερικανική βάση στο Γκουαντάναμο της Κούβας, ο 44χρονος Αλγερινός Αχμέντ Μπελ Μπάτσα, που απελάθηκε στη χώρα του. Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο είναι 154.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν χτες τον πρώην παίχτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ερίκ Καντονά, με την κατηγορία της επίθεσης σε έναν 30χρονο άνδρα, κάτοικο Λονδίνου. Χτες επίσης, συνδικαλιστικές οργανώσεις 600.000 νοσηλευτών που δουλεύουν στο βρετανικό σύστημα Υγείας προειδοποίησαν για την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων έπειτα από την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μισθολογικές αυξήσεις ακόμη και μόλις... 1% χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Οι ΗΠΑ ζήτησαν χτες από το Σουδάν να εγγυηθεί την ελευθερία των ειρηνικών συναθροίσεων και συγκεντρώσεων στη χώρα, μετά τη δολοφονία νεαρού φοιτητή, την Τρίτη, από αστυνομικούς στη διάρκεια διαδήλωσης στο Πανεπιστήμιο του Χαρτούμ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ