Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Καθυστέρηση στην ανάπτυξη του στρατού της ΕΕ

ΠΑΡΙΣΙ.--

Η ΕΕ «δεν είναι έτοιμη» να αναπτύξει την ερχόμενη βδομάδα, όπως προβλεπόταν, την ένοπλη αποστολή 1.000 στρατιωτών στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ανακοίνωσαν χτες οι υπουργοί Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και Αμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν της Γαλλίας που ξεκίνησε την ιμπεριαλιστική επέμβαση στις 5/12/2013 και πρωτοστατεί στην εμβάθυνσή της. Θυμίζουμε ότι η προετοιμασία των στρατιωτών γίνεται στο Στρατηγείο της Λάρισας, με ευθύνη που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αναβαθμίσει το ρόλο της αστικής τάξης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ στη μαύρη ήπειρο.

Οι Γάλλοι υπουργοί κάλεσαν τους ομολόγους τους από τις άλλες 27 χώρες - μέλη της ΕΕ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν με απόφασή τους στις 10/2/14 δήθεν για να «συμβάλουν στον τερματισμό των εμφύλιων συγκρούσεων και στην εξομάλυνση της κατάστασης στη χώρα».

Διεθνή πρακτορεία, επικαλούμενα ανώτερους αξιωματούχους στην έδρα της ΕΕ εξήγησαν πως η καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ευρωενωσιακής αποστολής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία οφείλεται στο γεγονός ότι πολλές από τις χώρες που υποσχέθηκαν στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις τους.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία υπάρχουν ήδη πάνω από 6.000 στρατιώτες της Αφρικανικής Ενωσης, 2.000 Γάλλοι στρατιώτες, ενώ στην έδρα του ΟΗΕ στη Ν. Υόρκη προετοιμάζεται το έδαφος για την αποστολή περίπου 10.000 έως 12.000 κυανοκράνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ