Σάββατο 15 Μάρτη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα

Από τη χτεσινή παράσταση στην αμερικανική πρεσβεία
Από τη χτεσινή παράσταση στην αμερικανική πρεσβεία
Παράσταση διαμαρτυρίας στην αμερικανική πρεσβεία, πραγματοποίησαν την Παρασκευή η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την ανοιχτή επέμβαση του ιμπεριαλισμού και τα σχέδια αποσταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας σε συνεργασία με ομάδες κρούσης της αντίδρασης μέσα στη χώρα που δημιουργούν εστίες βίας, βανδαλισμούς και καταστροφές υποδομών, ενώ αρκετοί οπλοφορούν.

Το ίδιο συνέβη και το βράδυ της Πέμπτης όταν μικρές ομάδες έστησαν οδοφράγματα στο Καράκας και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Συνολικά, σε τέτοια επεισόδια έχουν σκοτωθεί από σφαίρες ενόπλων και σε παγίδες θανάτου 25 άτομα.

Οι τέσσερις οργανώσεις επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στις αμερικανικές διπλωματικές αρχές στην Αθήνα, εκφράζοντας, εκτός όλων των άλλων, την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.

Οι αντιπροσωπείες που συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας ήρθαν αντιμέτωπες με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες εμπόδισαν την πρόσβαση στην αμερικανική πρεσβεία. Κάτω από τις επίμονες διαμαρτυρίες, οι πρόεδροι της ΕΕΔΥΕ, Σταύρος Τάσος, της ΕΕΔΔΑ, Δέσποινα Μάρκου, του Ελληνοκουβανικού Νίκος Καρανδρέας και εκ μέρους του προεδρείου της ΟΓΕ η Εύη Κοντόρα επέδωσαν το ψήφισμα σε υπάλληλοι της πρεσβείας.

Το ψήφισμα που κατέθεσαν σημειώνει: «Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας & Αλληλεγγύης καταγγέλλουν τις προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας που έχουν αρχίσει μήνες τώρα και κλιμακώνονται καθημερινά.

Καταγγέλλουμε τα σχέδια που έχουν επεξεργαστεί ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, με την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προωθεί η ολιγαρχία της Βενεζουέλας, με τα σαμποτάζ στην οικονομία της χώρας και την τεχνητή έλλειψη βασικών προϊόντων, καθώς και με τα βίαια επεισόδια στους δρόμους της χώρας που έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Εκφράζουμε την ολόπλευρη αλληλεγγύη μας στο λαό της Βενεζουέλας που αγωνίζεται και στις αντιιμπεριαλιστικές και λαϊκές δυνάμεις της χώρας που παλεύουν για να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Απαιτούμε

  • Να σταματήσουν αμέσως τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενάντια στη Βενεζουέλα και το λαό της από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.
  • Να αφεθεί ελεύθερος ο λαός της Βενεζουέλας να συνεχίσει αναπόσπαστος το δρόμο που επέλεξε».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ