Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία στο Δημόσιο

Τα ζητήματα της Υγείας στην αιχμή των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ

Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Από τη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη
Συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενάντια στις διαθεσιμότητες, στην αξιολόγηση, στις απολύσεις και τις καταργήσεις οργανισμών. Χτες, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, μίλησε ο Δ. Ακτύπης, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.

Χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά. Υπενθυμίζεται ότι αύριο Παρασκευή λήγει η περίοδος διαθεσιμότητας για χιλιάδες εργαζόμενους όπως οι σχολικοί φύλακες, που σημαίνει ότι απολύονται.

Ο ομιλητής τόνισε πως «τώρα αρχίζει η κόλαση στη ζωή των εργαζομένων στο Δημόσιο με τη διαμόρφωση ενός κράτους πιο αποτελεσματικού στην υπηρεσία των συμφερόντων του κεφαλαίου» και υπογράμμισε την ανάγκη ενιαίας αγωνιστικής αντεπίθεσης. Μετά τη συγκέντρωση, έγινε πορεία στη Βουλή.

Στη Θεσσαλονίκη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποίησαν απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας, όπου μίλησε η Σοφία Κυριακίδου, από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Στην Αλεξανδρούπολη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν από το πρωί τη μάχη, με περιφρούρηση της απεργίας στο Δημαρχείο, όπου στη συνέχεια έγινε η απεργιακή συγκέντρωση. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
Απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν επίσης σε Λαμία, Λάρισα, Πύργο, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και άλλες πόλεις. Η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ καλούσε χτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απεργούν και αύριο.

Σήμερα, δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας του λαού. Στις συγκεντρώσεις καλούν και συμμετέχουν Λαϊκές Επιτροπές, σωματεία, Εργατικά Κέντρα, φορείς και οι δυνάμεις των ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΠΑΣΥ και ΜΑΣ.

Συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί: Στην Αθήνα στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, στις 10 π.μ., στο ΠΕΔΥ (Αριστοτέλους), στο Βόλο, στις 11 π.μ. στο νοσοκομείο, στο Ηράκλειο, στις 8 π.μ., στα γραφεία του πρώην ΕΟΠΥΥ, στην Ικαρία, στις 12 το μεσημέρι , στον Αγιο Κήρυκο, στην Καρδίτσα, στις 10 π.μ., στο Δημαρχείο, στην Κω, στις 10 το πρωί στο νοσοκομείο, στη Λάρισα, στις 10 π.μ., στην είσοδο του νομαρχιακού νοσοκομείου, στη Μυτιλήνη, στις 10.30 το πρωί στο πρώην ΙΚΑ, στη Σάμο, στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στο Βαθύ, στα Τρίκαλα, στις 9 π.μ., στα γραφεία του πρώην ΕΟΠΥΥ, στα Χανιά, στις 10 το πρωί στα γραφεία του πρώην ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ