Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Κάθε χώρος δουλιάς - μετερίζι αγώνα

Ολες οι δυνάμεις, όλα τα μέσα στη μάχη, για να μην κινηθεί τίποτα την Πέμπτη

«Εφτασε η ώρα» για να απαντήσουν ξανά οι εργάτες, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι συνταξιούχοι, οι νεολαίοι! Λίγες ώρες πριν την πανελλαδική πανεργατική απεργία και το μήνυμά της σαν ομπρέλα πρέπει να σκεπάσει όλη τη χώρα, κάθε εργοστάσιο, κάθε εμπορικό κατάστημα, κάθε «χωράφι», κάθε συνοικία, κάθε σπίτι και να την προστατέψει από το «αντεργατικό χαλάζι» κυβέρνησης - κεφαλαίου. Την Πέμπτη στις 17 Μάη η χώρα «νεκρώνει», όπως είχε «νεκρώσει» στις 26 Απρίλη, όπου η εργατική τάξη «έκοψε την ανάσα» αλλά και τη φόρα σε κυβέρνηση - εργοδοσία και στους βοηθούς τους στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα. Οπως τους τρόμαξε και την Πρωτομαγιά όπου οι «εκτελεστές» της κοινωνικής ασφάλισης και συνολικά των κατακτήσεων της εργατικής τάξης έφαγαν το δεύτερο δυνατό «χαστούκι» από τους εργάτες, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες, ακόμα και τα μικρά παιδιά, που γέμισαν τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.

Οι «ντρίμπλες» της κυβέρνησης πρέπει να απαντηθούν όχι με δήθεν «τρικλοποδιές», αλλά από ένα ισχυρό μέτωπο εργατών, βιοτεχνών, αγροτών και της νέας φρουράς της εργατικής τάξης που σα μια γροθιά, με την καθολική τους συμμετοχή στην απεργία και στις συγκεντρώσεις σ' όλη τη χώρα, πρέπει να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την κλιμάκωση της πάλης. Σε κάθε χώρο δουλιάς, παντού όπου ζουν κι εργάζονται τα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται να στηθούν Επιτροπές Αγώνα που θα αναλάβουν να φτάσουν τον αγώνα στο τέρμα. Ειδικά στους χώρους που βασιλεύει η εργοδοτική τρομοκρατία η ενίσχυση της πάλης των εργαζομένων πρέπει να είναι αποφασιστική από τις οργανωμένες δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Η εκφρασμένη θέληση για ενωμένο αγώνα δεν πρέπει να εμποδιστεί από κηρύγματα μοιρολατρίας. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο το μέτωπο κυβέρνησης - εργοδοτών πρέπει να σπάσει τα μούτρα του στις πύλες.


Για να σταλεί δυναμικά η απάντηση στα σαρωτικά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας στηρίζει η ΝΔ, αλλά και σ' όσους από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες πίνουν νερό στο όνομα των ψευτοδιαλόγων. Η συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση πρέπει να είναι τέτοια που να κλείνει κάθε δρόμο στη συναίνεση και την υποταγή.

Οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου έχουν μπει με τα γεμάτα στη μάχη της ενημέρωσης. Αυτές τις λίγες ώρες που μένουν πρέπει να «λιώσουν» τις σόλες των παπουτσιών τους, από τις εξορμήσεις, τις περιοδείες στους χώρους δουλιάς, στις γειτονιές και όπου αλλού υπάρχει έστω και ένας εργάτης. Ολοι πρέπει να ενημερωθούν. Ολοι πρέπει να μάθουν την αλήθεια και για τα κυβερνητικά σχέδια και για τις προτάσεις της ΓΣΕΕ, που βρίσκονται πίσω από τις πραγματικές τους ανάγκες. Γι' αυτό επιβάλλεται όλοι να συμμετέχουν σ' αυτή την κινητοποίηση. Γι' αυτό επιβάλλεται όλοι να απαιτήσουν «κλιμάκωση του αγώνα» με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπως τονίζει το ΠΑΜΕ. Ολα τα πανό που θα υψωθούν εκείνη τη μέρα να προβάλλουν το πλαίσιο που διεκδικεί το ΠΑΜΕ, με το δωδεκάλογο των αιτημάτων για Δημόσια, Καθολική, Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Δημόσιο Δωρεάν σύστημα υγείας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ