Τρίτη 1 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Στις 26 και 27 Μάη οι προεδρικές εκλογές

KΑΪΡΟ.-- Ξεκίνησε από χτες και επίσημα στην Αίγυπτο η προσπάθεια των υποψήφιων στις προεδρικές εκλογές, που αποφασίστηκε να διεξαχθούν στις 26 και 27 Μάη, να συγκεντρώσουν (έκαστος) 15.000 υπογραφές στο σύνολο των 16 εκλογικών περιφερειών της χώρας ώστε να μπορέσουν να θέσουν υποψηφιότητα.

Ως τώρα είναι γνωστές μόνον δύο υποψηφιότητες. Αυτή του στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Σίσι που παραιτήθηκε την περασμένη βδομάδα από τη θέση του υπουργού Αμυνας ώστε να συμμετάσχει στις εκλογές και εκείνη του νασεριστή πολιτικού Χαμντίν Σαμπάχι που είχε έρθει τρίτος στις εκλογές του 2012. Η επίσημη λίστα με τους υποψήφιους που θα συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές του Μάη θα ανακοινωθεί στις 2 Μάη.

Νωρίτερα, την Κυριακή, δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια καταδίκασε 33 μέλη των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και υποστηρικτών του ανατραπέντος πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι σε εξαετή ποινή κάθειρξης και πρόστιμο 7.170 δολαρίων επειδή συμμετείχαν μεταξύ άλλων σε «παράνομη» διαδήλωση και προέβησαν σε «βίαιες ενέργειες κατά των αρχών». Οι 33 καταδικάστηκαν βάσει νόμου, που ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβρη, που επισείει αυστηρές ποινές σε όσους συμμετάσχουν σε διαδηλώσεις που δεν φέρουν την έγκριση των τοπικών αστυνομικών αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ