Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέα απαράδεκτη σύμβαση στον Τουρισμό

Το Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ν. Λασιθίου, που «χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση προς τους εργαζομένους του κλάδου, χωρίς αιδώ και περιστροφές, με ψέματα και "κρυφτούλι", έβαλε την υπογραφή του στη νέα κατάπτυστη Συλλογική Σύμβαση - καρμανιόλα για τους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων», καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων του Νομού, ο «ΤΑΛΩΣ».

Οπως σημειώνει, η συνδικαλιστική πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων «υπέγραψε 0,5% αύξηση στην κλαδική Συλλογική Σύμβαση, η οποία είναι 2,5% κάτω από αυτήν του 2012 - 2013 (δηλαδή, οι εργαζόμενοι χάνουν ήδη 6%) και +1% για το 2015. Η "συμβολική" αύξηση κατά 1% των μισθών το 2015 αποτελεί πρόκληση και προσβολή της νοημοσύνης των περίπου 3.500 εργαζόμενων στα ξενοδοχεία του νομού, που βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται την ίδια ώρα που τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων σημειώνουν αυξήσεις ρεκόρ».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν αυτούς τους συνδικαλιστές που έχουν αναλάβει το ρόλο του δημίου των εργαζομένων. Κάντε τους πέρα. Συνάδελφοι, δώστε βροντερό "παρών" στην 24ωρη Απεργία, στις 9 Απρίλη, στις 10.30 π.μ. στη Μαρίνα του Αγ. Νικολάου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ