Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κάτω τα χέρια απ' το ΚΚ Ουκρανίας

Καταγγέλλει την επίθεση μέσα στην Ουκρανική Βουλή, στον Α' Γραμματέα του κόμματος από τους εθνικιστές φασίστες

Για την επίθεση σε βάρος βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας από Ουκρανούς φασίστες, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την απαράδεκτη και προκλητική επίθεση δυνάμεων του φασιστικού κόμματος "Ελευθερία" στην ουκρανική Βουλή εναντίον του Α' Γραμματέα Π. Σιμονιένκο και βουλευτών του ΚΚ Ουκρανίας.

Ο αντικομμουνιστικές προκλήσεις των Ουκρανών φασιστών θα πέσουν στο κενό. Ο ουκρανικός λαός μπορεί και πρέπει να απομονώσει τις φασιστικές δυνάμεις που αποθρασύνονται έχοντας τις πλάτες τόσο της ΕΕ όσο και των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που στηρίζουν τη λεγόμενη κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Κάτω τα χέρια από το ΚΚ Ουκρανίας».

Πώς συνέβη το περιστατικό της επίθεσης στον Πέτρο Σιμονιένκο

Το περιστατικό, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΚΚ Ουκρανίας, συνέβη την Τρίτη το πρωί, όταν μιλούσε στο βήμα της Βουλής στο Κίεβο ο Α' Γραμματέας του κόμματος Πέτρο Σιμονένκο. Σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Ο ηγέτης του κόμματος άσκησε κριτική στη σημερινή κυβέρνηση, κατηγορώντας του εθνικιστές και τους φασίστες που πριν ενάμισι μήνα καταλάμβαναν κυβερνητικά κτίρια, στρατόπεδα και αστυνομικά τμήματα. Είπε ότι αυτές οι δυνάμεις δεν ήθελαν κανένα διάλογο με αντίπαλους τους και αυτές οι δυνάμεις είναι που προκαλούν και τους πληθυσμούς στα νότια και ανατολικά στην αντίσταση σα μια απέλπιδα προσπάθεια.

Υπογράμμισε ότι η ευθύνη για τη διάσπαση της Ουκρανίας ανήκει ολοκληρωτικά στη σημερινή κυβέρνηση και τους εξτρεμιστές, οι πράξεις των οποίων προκάλεσαν τις αποσχιστικές τάσεις».

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι με το άκουσμα της φράσης αυτής, ο Σιμονιένκο δέχτηκε την επίθεση δυο βουλευτών του εθνικιστικού κόμματος «Ελευθερία», που τον έσπρωξαν από το βήμα και επιτέθηκαν και σε άλλους βουλευτές με γροθιές. Στη συνέχεια έγινε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση σημειώνει: «Αποδεικνύεται ότι η πολιτική της νέας εξουσίας, οι αντιλαϊκές πολιτικές και οι προκλήσεις των εθνικιστών προκαλούν εντάσεις στην κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ