Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ
Συνάντηση ενημέρωσης με το ΚΚΕ

Συνάντηση με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, είχε χτες το πρωί ο Ανδρέας Καραμάνος, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθήνας, ο οποίος εκπροσωπώντας το προεδρείο της Συνόδου των πρυτάνεων την ενημέρωσε για την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου που πραγματοποιήθηκε προχτές.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Α. Καραμάνος αναφερόμενος στη Διακήρυξη της Μπολόνια τόνισε ότι «έχει ουσιαστικά από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας απορριφθεί», γιατί περικόπτει τη διάρκεια των σπουδών και «αυτή η περικοπή της διάρκειας των σπουδών είναι ολέθρια», σημαίνει υποβιβασμό της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και της αξίας των πτυχίων. Ο πρύτανης του ΓΠΑ πρόσθεσε επίσης ότι ο υπουργός «με ψηφισμένο αυτό το σχέδιο νόμου ουσιαστικά πηγαίνει με αναβαθμισμένα τα ΤΕΙ στην Πράγα και εκείνο που θα συμβεί εάν υιοθετηθούν οι δυο κύκλοι σπουδών είναι να 'χουμε εξομοίωση των πρώτων πτυχίων των ΤΕΙ σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον, με τα πρώτα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων».

  • Αντιπροσωπεία της Συνόδου των πρυτάνεων είχε χτες συνάντηση και με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος σε δηλώσεις του αμέσως μετά ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς. Ο Κ. Καραμανλής, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία του θέματος της ανώτατης εκπαίδευσης που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες, επανέλαβε τη θέση του κόμματος του για ανωτατοποίηση υπό τις προϋποθέσεις της αξιολόγησης και της ενίσχυσης τους σε πόρους, υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό, ενώ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως εμπαιγμό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ