Τετάρτη 16 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Αποπροσανατολισμός με κάλπικα διλήμματα

Με ένταση στην προπαγάνδα των διλημμάτων κλιμακώνει την προεκλογική της εκστρατεία η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «`Η τα μνημόνια, ή η Ελλάδα ανεξάρτητη. `Η τα μνημόνια ή ο λαός μας κυρίαρχος», είναι το νέο δίλημμα που πλασάρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας. Με την ομιλία του στο Αγρίνιο προσπάθησε να εμφανίσει την επιδιωκόμενη εναλλαγή στην αστική διαχείριση σαν επιστέγασμα των αγώνων του λαού και δικαίωσή τους. Σ' αυτήν την κατεύθυνση εμφάνισε το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε ρόλο νεροκουβαλητή λέγοντας: «Ο λαός έριξε ήδη δύο μνημονιακές κυβερνήσεις (...) Ερχεται η ώρα να ρίξει και την τρίτη. Στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε. 26 Μαΐου φεύγουν». Ισχυρίζεται, έτσι, ότι τα βάσανα του λαού τελειώνουν με μια εναλλαγή στην κυβέρνηση, βγάζει, δηλαδή, από το κάδρο την αστική εξουσία και την ευρωενωσιακή λυκοσυμμαχία της, κρύβει ότι τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν και να εγγυηθούν μεγαλύτερα ακόμα κέρδη στη φάση της ανάκαμψης, όποια κι αν είναι η αστική κυβέρνηση. Αποκόβοντας την πολιτική από την οικονομία επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ κούφιας κινδυνολογίας φτάνοντας στο σημείο να παρομοιάζει τη σημερινή κατάσταση ως και με την τουρκοκρατία!

«Κολακεύοντας» ένα τμήμα της ΝΔ στο οποίο σταθερά κλείνει το μάτι ο ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε για τον Αντ. Σαμαρά ότι «πρόκειται για έναν ακροδεξιό επικεφαλής της ΝΔ και δεν ταιριάζει στη ΝΔ, αλλά χαρακτηρίζει τον ίδιο». Ενώ ο Δ. Παπαδημούλης υποστήριξε: «Το γεγονός ότι στη ΝΔ αποδυναμώνεται η παρουσία ανθρώπων με γνώση και ικανότητα για το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, όπως η κ. Γιαννάκου, και στη θέση τους προτείνονται είτε ακροδεξιοί, είτε άτομα που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με την πολιτική, δεν είναι προς έπαινο».

Στο μεταξύ, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να θέσει σε δημοψήφισμα την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, στελέχη του χτες δήλωσαν κατηγορηματικά ότι καμία τέτοια πρόθεση δεν έχουν. Ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι «η δική μας επιλογή είναι η αναζήτηση λύσης εντός της Ευρωζώνης, δεν είναι η αποχώρηση έξω από το ευρώ». Στην ερώτηση, «δεν τίθεται θέμα, λοιπόν, αποχώρησης;» απάντησε: «Αυτό είναι δεδομένο».

Η Σόφη Παπαδόγιαννη, μέλος της ΚΠΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής και στέλεχος της «Αριστερής Πλατφόρμας», δηλώσεις της οποίας άφηναν ανοιχτό το θέμα δημοψηφίσματος για έξοδο απ' το ευρώ, εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση όπου αναφέρει: «Δεν πρότεινα δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ».

Στο πνεύμα αυτό κινείται και η ευρω-διακήρυξη, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον γράφει η «Αυγή», που την αποδίδει με τον τίτλο: «Να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στο ευρώ και όχι να καταστρέψουμε τη χώρα με πρόσχημα το ευρώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ