Τετάρτη 23 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Αποπομπή του υπουργού Υγείας λόγω κοροναϊών

ΡΙΑΝΤ.--

Αποπέμφθηκε χτες, δίχως να επισημοποιηθεί η αιτία, ο Σαουδάραβας υπουργός Υγείας, Αμπντάλα αλ Ραμπία. Ωστόσο, η αποπομπή του φαίνεται πως σχετίζεται άμεσα με την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων του οξέος αναπνευστικού συνδρόμου κοροναϊών (σύνδρομο γνωστό ως MERS) στη Σαουδική Αραβία.

Ο Ραμπία αποπέμφθηκε λίγες μέρες μετά την τελευταία περιοδεία του σε νοσοκομεία της Τζέντα, όπου προσπαθούσε να καθησυχάσει τον κόσμο πως η επιδημία «είναι υπό έλεγχο» και ότι δε χρειάζεται πανικός. Ωστόσο, οι νεκροί στη Σαουδική Αραβία από το Σεπτέμβρη του 2012, οπότε διαγνώστηκαν τα πρώτα κρούσματα των μεταλλαγμένων κοροναϊών που προκαλούν το σύνδρομο MERS (αντίστοιχο του SARS), πλέον ανέρχονται σε τουλάχιστον 81 (έπειτα από σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τους τελευταίους μήνες).

Το σαουδαραβικό υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει επισήμως 261 κρούσματα σε όλη τη χώρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ανακοινώσει πως έχει ενημερωθεί για 243 κρούσματα, εκ των οποίων τα 93 απέβησαν θανατηφόρα, εντός και εκτός Σαουδικής Αραβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ