Πέμπτη 24 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για άσκηση στη Γαλλία ελληνικά μαχητικά

Συνεχίζονται οι συνεκπαιδεύσεις μονάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με αντίστοιχες άλλων χωρών. Ασκήσεις που δεν αφορούν στην προάσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, αλλά στην επιχείρηση αναβάθμισης της γεωπολιτικής επιρροής της ελληνικής αστικής τάξης, με προετοιμασία και για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Σε αυτό το πλαίσιο, η 348 Μοίρα Τακτικής Αναγνώρισης της 110 Πτέρυγας Μάχης, συμμετείχε με δύο αεροσκάφη RF-4E Phantom, τέσσερις ιπταμένους και δύο τεχνικούς στη διοργάνωση «RECCE MEET 2014», στην Αεροπορική Βάση Mont de Marsan της Γαλλίας. Μετείχαν, επίσης, γαλλικές μοίρες και μια ισπανική.

Χαρακτηριστικές ως προς το στόχο που έχουν τέτοιες εκπαιδεύσεις είναι και οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου: «Η χώρα μας διαθέτει ένα από τα πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά αμυντικά συστήματα στην Ευρώπη και στον κόσμο (...) Η Ελλάδα σήμερα, παρά τις δυσκολίες, εξακολουθεί να αντέχει. Και σε αυτό το τόξο αστάθειας που εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία, παραμένει και είναι μία όαση ασφάλειας και σταθερότητας. Το δε αμυντικό της σύστημα είναι (...) και στην υπηρεσία της διεθνούς εννόμου τάξεως» ανέφερε, υποδηλώνοντας τη βούληση της ελληνικής αστικής τάξης για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις όπου Γης, διεκδικώντας μεγαλύτερο μερίδιο από τη λεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ