Πέμπτη 24 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Να παραμείνει στο Δημόσιο ο χώρος στις Γουλιμίδες Κορδίας

Οι παραθαλάσσιοι χώροι να παραμείνουν κρατική ιδιοκτησία
Οι παραθαλάσσιοι χώροι να παραμείνουν κρατική ιδιοκτησία
Σχετικά με τον παραθαλάσσιο χώρο 48 στρεμμάτων στις Γουλιμίδες Κορδίας Καλαμάτας, ο οποίος έχει περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ και τα σενάρια που θέλουν να ιδιωτικοποιείται, οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκος Διασάκος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης και Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, προέβησαν σε κοινή δήλωση.

Η κοινή δήλωση έχει ως εξής: «Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην πώληση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο χώρος πρέπει να παραμείνει στο Δημόσιο, ως περιουσία του λαού και να παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος με τις απαραίτητες εγκαταστάσεις θα τον διαθέτει ελεύθερα στο λαό της πόλης για άθληση και ψυχαγωγία.

Η αξιοποίηση του χώρου να γίνει αποκλειστικά από το Δήμο Καλαμάτας, χωρίς συμμετοχή ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ ή οποιασδήποτε άλλης μορφής συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών.

Είχαμε αναδείξει πρώτοι το ζήτημα με ερώτηση που είχαμε καταθέσει το Μάρτη του 2012 στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την οποία ζητούσαμε το κομμάτι του χώρου που βρίσκεται μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων Κορδία και του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής να καθαριστεί, να εξωραϊστεί και να δοθεί στο λαό σαν χώρος περιπάτου - αναψυχής, αναβαθμίζοντας και τη γύρω περιοχή. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις του δημάρχου, ο χώρος παραμένει απροσπέλαστος από τα καλάμια και τους θάμνους και επικίνδυνος για τους περίοικους. Τον Αύγουστο του 2013 στο χώρο εκδηλώθηκε πυρκαγιά και χρειάστηκε η παρέμβαση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ