Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Η κοροϊδία πάει σύννεφο

Ο Γ. Ανωμερίτης ανακοίνωσε χτες ότι ο Απρίλης ήταν βροχερός...

Τα κυβερνητικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της λειψυδρίας αποδίδουν... Οπως ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Γεωργίας, «ο μήνας Απρίλιος μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρα βροχερός» και «το αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων ήταν η εξοικονόμηση νερού».

Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Γεωργίας έφερε βροχές στους αγρότες και τούτο πρέπει να προστεθεί στον κατάλογο των επιτυχιών... Το δυστύχημα όμως για τους αγρότες είναι ότι ο υπουργός Γεωργίας επιμένει σε μια ασύστολη πολιτική κοροϊδίας είτε βρέχει, είτε χιονίζει, είτε στεγνώνει ο τόπος, χωρίς να του καίγεται καρφί για τα προβλήματα που βιώνει ο αγροτικός κόσμος. Επιπλέον, ο Γ. Ανωμερίτης έριξε χτες κι ένα «πυροτέχνημα» ανακοινώνοντας πως «το υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ κατήρτισε πρόγραμμα τεχνητής βροχής στους ορεινούς όγκους της Δυτικής θεσσαλίας». Κι αυτό δεν έγινε τυχαία. Τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θα διαλαλούν σήμερα ότι η κυβέρνηση θα φέρει τεχνητή βροχή στους αγρότες. Πάντως, αυτό που είπε όλο κι όλο χτες ο υπουργός είναι πως... θα ξεκινήσει ένα πειραματικό πρόγραμμα στη Δυτική Θεσσαλία από 1 του Ιούνη μέχρι 10 του Ιούλη.

Η ουσία, βέβαια, είναι ότι τα μέχρι τώρα αποθέματα νερού, μετά και τις τελευταίες βροχές, δεν αρκούν για να ποτίσουν οι αγρότες τα χωράφια τους. Και ο υπουργός Γεωργίας δείχνει να ευελπιστεί ότι θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις μπας και σκαπουλάρει για φέτος το πρόβλημα της λειψυδρίας. Γιατί στα έργα υποδομής η κυβέρνηση έχει προκαλέσει χειρότερη «ανομβρία». Ο υπουργός Γεωργίας επιχείρησε χτες να δημιουργήσει την εντύπωση ότι προχωρούν διάφορα μικρά έργα άμεσης απόδοσης σε 125 περιοχές της χώρας. Επί της ουσίας είπε πως από το υπουργείο Γεωργίας εκδόθηκαν οι... σχετικές αποφάσεις διάθεσης πιστώσεων και πέταξε το «μπαλάκι» στις νομαρχίες. Το ποσό πάντως που πρόκειται να διατεθεί είναι μόλις 5 δισ. δραχμές και δε φτάνει ούτε για... «κυβερνητικές γαργάρες». Κι όταν ο υπουργός Γεωργίας ρωτήθηκε αν τα έργα αυτά αρκούν για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, η απάντησή του ήταν κάτι σαν «τρία πουλάκια κάθονται στην άκρη στο ποτάμι».

Κατά τ' άλλα ο υπουργός Γεωργίας, όταν ρωτήθηκε αν πρόκειται να μπει «πλαφόν» στη χρήση του νερού για άρδευση, απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ομως, σε εγκύκλιο που κατάρτισε το υπουργείο Γεωργίας και φέρει ημερομηνία 9/4/2001 με αποδέκτες τις περιφέρειες και τις νομαρχίες, καλούνται οι Οργανισμοί Εγγειων Βελτιώσεων να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται πως πρέπει να καταρτιστεί ένα αυστηρό πρόγραμμα άρδευσης και να υπάρξει αστυνόμευση του αρδευτικού νερού. Επίσης, απαγορεύονται και οι νέες γεωτρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ