Πέμπτη 17 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Αρχισαν τα δύσκολα

ΡΩΜΗ.-

Η Ευρώπη παρατηρεί με «επαγρύπνηση», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος ΥΠΕΞ Ιμπέρ Βεντρίν, τις πρώτες κινήσεις του νικητή των εκλογών και μεγαλομεγιστάνα Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Οπως τη σύνθεση της κυβέρνησης ή τα πρώτα μέτρα...

Μέχρι στιγμής όμως, παρά τη βιάση του Μπερλουσκόνι να παρουσιάσει μία πρώτη σύνθεση στον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Κάρλο Αζέλιο Τσιάμπι, που σύμφωνα με το πρακτορείο «Ρόιτερ» επρόκειτο να γίνει χτες, αφού ο Μπερλουσκόνι μετέβη για το λόγο αυτό στη Ρώμη - χωρίς κανείς εκ των δύο όμως να επιβεβαιώνει το γεγονός - ο «Ιλ Καβαλιέρε» φαίνεται ότι συναντά αρκετές δυσκολίες, καθώς σε όσους προσέφερε ένα υπουργικό θώκο απάντησαν «Οχι, αλλά ευχαριστούμε».

Πρώτος από όλους αρνήθηκε να αναλάβει το υπουργείο Πολιτισμού, ο Λούκα ντι Μοντετσέμολο, ο πρόεδρος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Φεράρι» και της ομώνυμης ομάδας της Φόρμουλα 1, που θεωρείται «σταρ» καθώς η ομάδα μετά από 21 χρόνια κέρδισε. Μιλώντας από την έδρα της «Φεράρι» στο Μαρανέλο, ο Μοντετσέμολο είπε ότι απέκλεισε την πιθανότητα αυτή επειδή είχε άλλες υποχρεώσεις. Οπως δήλωσε, μίλησε με τον Μπερλουσκόνι ο οποίος «κατάλαβε τη σημασία των κινήτρων» του και τους λόγους που τον ώθησαν να αρνηθεί τη θέση.

Εκτός αυτών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρνήθηκαν ευγενικά πάντα ο Μάριο Μόντι, Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και ο Ρενάτο Ρουτζιέρο, πρώην πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, χωρίς όμως να υπάρχουν πληροφορίες για το υπουργείο που του προσφέρθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ