Τρίτη 29 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Νέα στοιχεία για σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια

ΣΕΟΥΛ - ΤΖΙΝΤΟ.--

Την παραίτησή του υπέβαλε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ-Γουόν, μιάμιση βδομάδα μετά το τραγικό ναυάγιο που σημειώθηκε, όταν το οχηματαγωγό πλοίο «Σεουόλ» βυθίστηκε, την ώρα που μετέφερε 476 ανθρώπους. Ο Γουόν έκανε λόγο για «ακατάλληλα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση» και «απογοήτευσε το λαό», αλλά και «προβλήματα που υπήρχαν πριν το ατύχημα». Η συγκεκριμένη κίνηση, πάντως, εντάσσεται στην επιχείρηση αποπροσανατολισμού του λαού που έχει στηθεί, ώστε να κρυφτεί ότι και το συγκεκριμένο ναυάγιο ήταν αποτέλεσμα της ύπαρξης επιχειρηματικής δράσης στην ακτοπλοΐα, με οδυνηρές συνέπειες για την ασφάλεια ναυτεργατών και επιβατών.

Αυτό άλλωστε βεβαιώνουν και τα στοιχεία που βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα. Ετσι, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο στο «δίδυμο» πλοίο του «Σεουόλ», το «Οαμάνα», που ανήκει στον ίδιο πλοιοκτήτη και εκτελεί επίσης το δρομολόγιο Ιντσεόν-Τζίντο, τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελάχιστα. Δε δούλευαν 40 σωστικές σχεδίες, ο εξοπλισμός για τη στερέωση του φορτίου και των ΙΧ ήταν ή ανύπαρκτος ή δε λειτουργούσε σωστά, ενώ δε λειτουργούσαν και προβολές που παρέχουν οδηγίες για την εκκένωση του καραβιού.

Ολα αυτά, ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που λένε ότι το πλοίο την ώρα του μοιραίου ταξιδιού ήταν υπέρβαρο (μερικοί μιλούν μέχρι και για φορτίο τριπλάσιο από τα προβλεπόμενα όρια).

Πάντως, χτες έγινε γνωστό ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τέσσερα ακόμα μέλη του πληρώματος (συνολικά φτάνουν τους 15 όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με εγκατάλειψη των επιβατών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ