Σάββατο 3 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ
«Ενόχληση Αλ Κάιντα» για τις εσωτερικές συγκρούσεις μισθοφόρων

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Η συνέχιση των συγκρούσεων μεταξύ ισλαμιστών μισθοφόρων της οργάνωσης «Μέτωπο Νούσρα» και «Ισλαμικό Κράτος σε Ιράκ και Λεβάντε» (ISIL) στη Συρία φαίνεται πως έχουν γείρει την πλάστιγγα υπέρ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων σε τέτοιο βαθμό που χτες ο αρχηγός της «Αλ Κάιντα», Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, υποχρεώθηκε, σύμφωνα με ηχητικό μήνυμά του που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, να δώσει εντολή για ανάσχεση των συγκρούσεων μεταξύ των ισλαμιστών εξτρεμιστών διαφορετικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία, για να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους σε βάρος του συριακού στρατού και της κυβέρνησης του Σύρου Προέδρου Μπασάρ Ασαντ...

Επιπλέον ο Ζαουάχρι καλεί εκ νέου τον αρχηγό του ISIL Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, να επικεντρωθεί «στο τραυματισμένο Ιράκ όπου χρειάζεται να διπλασιάσετε τις προσπάθειές σας για να διευρύνετε την επιρροή του σκέλους αυτού του δικτύου στο Ιράκ ακόμα κι αν αισθάνεστε μια αδικία (...) για να σταματήσει αυτή η σφαγή (στη Συρία). Αφιερωθείτε στην καταπολέμηση των εχθρών του Ισλάμ στο Ιράκ».

Το ίδιο 24ωρο Σύροι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην κεντρική πόλη Χομς ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας αφενός για την αποχώρηση εκατοντάδων ενόπλων από το κέντρο προς τα βόρεια περίχωρα της πόλης και αφετέρου για τη διευκόλυνση της χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας από οργανώσεις αρωγής.

Παράλληλα στη Χάμα βομβιστικές εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων σε δύο μικρά χωριά της επαρχίας (Τζαντρίν και Χουμαΐρι) προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, εκ των οποίων τα 11 παιδάκια. Αν και καμία οργάνωση δεν έσπευσε να αναλάβει την ευθύνη μιας ακόμη φονικής επίθεσης, εντούτοις είναι γνωστό πως επιθέσεις με τέτοια μέσα και παρόμοια μεθοδολογία εξαπέλυσαν κατά κόρον τις τελευταίες βδομάδες ισλαμιστές μισθοφόροι της οργάνωσης «Μέτωπο Νούσρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ